Fra venstre: Andreas Mellquist, Morten Nygaard Hedlund, Shu Wen, Kenneth Haugseth, Petter Mellquist, Alexander Nilsen og Eskil Møllegaard. Foto: Biovac Environmental Technology AS

Føste leveranse til Kina

Samarbeidet med lokal partner i Kina har vært godt forberedt gjennom et par år, og nå er det første anlegget (Biovac SBR0110N) klart for forsendelse fra selskapets hovedkontor på Frogner i Sørum. Anlegget skal monteres og settes i drift i Anhui-provinsen med hjelp fra Biovac-personell om noen uker.

0

– Anlegget er i utgangspunktet et standard Biovac SBR. Vi har allikevel gjort noen tilpasninger for å møte lokale kinesiske krav, som er minst like strenge som det vi er vant til her hjemme, sier prosjektdirektør/CTO Eskil Møllegaard.

Biovac har i tillegg til å ha levert en stor mengde anlegg her i landet gjennom mer enn tre tiår også levert mellomstore renseanlegg utenfor «egen stuedør». Anleggene, som behandler avløpsvann fra noen hundre til noen tusen personer hver seg, er i tillegg til øvrige europeiske land levert til mer eksotiske deler av verden som Filipinene, Maldivene, Antarktis, Sibir, Egypt og Dubai – for å nevne noen.

– At vi nå beveger oss inn i det enorme kinesiske markedet er en helt naturlig utvikling for selskapet, sier adm.dir Petter Mellquist.

– Dette kan vi gjøre med bakgrunn i sterkt lokalt partnerskap og etter hvert god kjennskap til både kultur og måten å drive forretning på.

Samarbeidet med lokal partner i Kina har vært godt forberedt gjennom et par år, og nå er det første anlegget (Biovac SBR0110N) klart for forsendelse fra selskapets hovedkontor på Frogner i Sørum. Anlegget skal monteres og settes i drift i Anhui-provinsen med hjelp fra Biovac-personell om noen uker.

Etter å ha fokusert på etablering og vekst i Skandinavia de siste årene blir dermed Kina selskapets neste marked av betydning.

Biovac Environmental Technology AS er leverandør av vann- og avløpsløsninger til offentlige og private kunder gjennom kjente merkevarer som Biovac®, Haco® og Fluidtec®. Selskapet omsetter årlig for ca. 144 millioner i det norske markedet og ca. 45 millioner i det svenske. Med mer enn 13.000 leverte anlegg av ulik størrelse og mer enn 25.000 årlige gjennomførte servicebesøk har Biovac Environmental Technology AS en unik kompetanse og erfaringsbase.