Vitek etablerer seg i Danmark

Viteks norske eier kjøper utstyr og produksjonsfabrikk fra selskapet Insituform sin rørfornyingsvirksomhet og etablerer Vitek Danmark.

0

Gjennom avtalen vil Vitek i Norge få tilgang på utstyr for store dimensjoner og dermed kunne øke sine muligheter og kapasitet for å betjene det offentlige markedet. Overtakelsen gir større total kapasitet, slik at man kan levere sine tjenester og produkter i hele Norden.

– Vi knytter til oss en rekke erfarne medarbeidere som kan rørfornying og vil derfor være i god drift fra start. Denne satsingen er bra for det nordiske markedet, for våre bransjekollegaer og i tråd med vår langsiktige strategi mot det nordiske markedet, sier daglig leder i Vitek, Carl Christian Sibbern.

Vitek har hovedkontor i Bergen og avdelingskontor i Moss. I Danmark blir hovedkontoret i Karlslunde utenfor København og med produksjonsanlegg i Nykøping.

– I Danmark er markedet godt kjent med gravefrie metoder, som ofte blir sett på som et førstevalg. Derfor ligger også Danmark foran på alle fronter innenfor gravefrie metoder, både når det gjelder bestillerkompetanse og utførelse, sier Lars Møller, påtroppende direktør i Vitek Danmark.

Med dette har VITEK tatt et langt skritt videre i sin satsning i Norden.
– Vitek familien vokser og vil bli en betydelig aktør i det nordiske markedet, sier styreformann i Jan Olav Jørgensen, styreleder i JOJ Tertnes Holding, som eier Vitek.
– Vi ser også frem til videre samarbeid med Insituform, som er verdens største produsent av foringer, og som har et sterkt fokus på miljøvennlige produkter, legger han til.