Tromsøværingene var sugne på seminarene som ble gjennomført parallellt med utstillingen under VATour i fjor.

Stinn brakke første dag

Status etter gårdagens arrangement i Tromsø er «stinn brakke» og mengder av positive tilbakemeldinger både om konseptet og innholdet. Neste stopp for VA Tour er Bodø, allerede i morgen.

0

VA Tour må etter første dag kunne betegnes som vellykket. Hele 120 besøkende ble klikket inn ved utstillingen i Tromsø. Noen hadde sågar ankommet dagen i forveien for å få med seg arrangementet. Andre hadde stått opp tidlig og kjørt i mange timer.

– Nå vil de ha oss flere steder i nord og blant annet Alta ble nevnt flere ganger. Flere av de besøkende tilbrakte store deler av dagen på messen og fikk derved med seg flere matnyttige seminarene og de brukte god tid til å studere produktene og til dialog med utstillerne, forteller Bjarne Haugland, daglig leder i VA og VVS produsentene VVP, som er en av arrangørene av VA Tour Norge.

Ideen med VA Tour er enkel, den handler om å reiser vi rundt i landet for å gjøre det enklere og mer behagelig for kundene å skaffe seg informasjon og innsikt i produkter.
Det legges til rette for å se de tyngre og mer omfangsrike produktene samt å diskutere det siste innen produktnyheter, utvikling og teknologi. Alt man trenger å se, er samlet under ett tak: rørkoblinger, ventiler, pumper, brønner, avløpssystemer, dreneringssystemer, vannregulatorer, gategods, utstyr for rørinspeksjon samt mye mer.

Seminarene inneholder viktige emner, som hvordan man kan få tilgang til sine data når man jobber på feltet, sikkerhet i vannkummer, 3D-prosjektering, en presentasjon av det nye nasjonale senteret for vanninfrastruktur som vil tilby opplæring i planlegging, bygging og drift av vanninfrastruktur, effektive metoder for lekkasjesøk og mye mer.

Seminarene er helt kostnadsfrie og ingen spesiell påmelding er påkrevd, bortsett fra at man registrerer sitt besøk til VA Tour Norge.

Etter at forestillingen var over ble semitrailere ble deretter igjen pakket fulle med det «beste av det beste» innen VA produkter og kursen ble satt mot Radisson Blu Hotel Bodø.

– Fredag morgen er alt igjen rigget og kan da både beskues og beføles av informasjonshungrige nordlendinger, så velkommen til frokost kl. 8.00–9.30 og/eller lunsj kl.11.30–13.00, samt en dag i vann- og avløpets tegn, avslutter Haugland.

VA Tour Norge, suksessmessen som ble arrangert for første gang i mars 2018 på fire steder, og som lokket mengder av interesserte næringsbesøkende fra kommuner, grossister, entreprenør- og konsulentforetak, arrangeres atter en gang i april 2019 – denne gang i Tromsø og Bodø.

Informasjon om arrangementet.