Eskil Møllegaard og Biovac har sikret seg leveransen av et stort avløpsrenseanlegg til Flå Kommune. Her (til venstre) til venstre avbildet med Kenneth Haugseth i et Biovac SBR-01-10 N, et nedgravd renseanlegg for avløpsvann.

Skal bygge nytt renseanlegg på Flå

I Flå kommune bygges det hytter i rekordfart, og sentrum består allerede av Bjørnepark, Rovdyrsenter, hotell med mer. Flå med sine 1.100 innbyggere er i rivende utvikling, og et nytt moderne avløpsrenseanlegg kommer nå på plass for å legge til rette for vekst og utvikling.

0

Biovac Environmental Technology AS signerte 19. juni 2019 kontrakt om samlet prosessleveranse til det nye hovedrenseanlegget på Flå i Hallingdal.

I Flå kommune bygges det hytter i rekordfart, og sentrum består allerede av Bjørnepark, Rovdyrsenter, hotell med mer. Flå med sine 1.100 innbyggere er i rivende utvikling, og et nytt moderne avløpsrenseanlegg ble tvingende nødvendig for å sikre grunnlaget for videre vekst og utvikling.

– Anlegget blir kommunens hovedrenseanlegg dimensjonert for 5.000 pe, hvor Biovac er totalentreprenør for selve prosessleveransen, og bygg/anlegg er skilt ut i egen entreprise. Kontraktsverdien for Biovac er på rekordstore 15,5 millioner eks mva, forteller prosjektdirektør Eskil Møllegaard.

Anlegget skal bygges som et standard Biovac SBR-anlegg med slamavvanning, forbehandling (innløpssil med sandfang) septikmottak, og etterpolering med 20 µm filter og UV.

– Vi er stolte over at vi nok en gang har fått tilliten til å være ansvarlig for bygging av et hovedrenseanlegg til en norsk kommune. Det vi gjør i Biovac, gjør vi med tanke på fremtiden, avslutter Møllegaard.

Det nye hovedrenseanlegget på Flå forventes ferdigstilt og idriftsatt i september 2020.

Biovac Environmental Technology AS leverer VA-løsninger til offentlige og private kunder gjennom kjente merkevarer som Biovac®, Haco® og Fluidtec®. Selskapet omsetter for ca. 144 millioner i det norske markedet og ca. 45 millioner i det svenske. Med mer enn 13.000 leverte anlegg av ulik størrelse og mer enn 25.000 årlige gjennomførte servicebesøk har Biovac Environmental Technology AS en unik kompetanse og erfaringsbase.