Multiconsult er rangert som nest mest attraktive arbeidsgiveren blant yrkesaktive ingeniører. F.v. Eirik Bjørnstad, Elise Feiring Myrtrøen, Silje Kopland og Anne-Jori Løhre i Multiconsult tok imot prisen.

Multiconsult populær blant ingeniører

I underkant av 15 000 studenter har stemt frem Norges mest attraktive arbeidsgivere. Equinor opprettholder førsteplassen blant ingeniørstudentene, og andelen som har stemt på Equinor er styrket sammenlignet med fjoråret (27 % vs. 24% i fjor). På de neste plassene finner vi Multiconsult og Kongsberg Gruppen.

0

Hvert år gjennomfører Universum en landsomfattende kandidatundersøkelse ved 26 ulike universiteter og høgskoler i Norge. I år er det rekordmange som har svart, og hele 14 519 studenter fra over 100 ulike studieretninger har gitt sin vurdering av Norges mest attraktive.

Studentene rangerer sine drømmearbeidsgivere, svarer på hvordan de oppfatter disse samt angir hva som er viktig for de i valg av fremtidige arbeidsgivere.

Equinor holder stand og styrker sin førsteplass
Equinor opprettholder førsteplassen blant ingeniørstudentene, og andelen som har stemt på Equinor er styrket sammenlignet med fjoråret (27 % vs. 24% i fjor). På de neste plassene finner vi Multiconsult og Kongsberg Gruppen. Aker Solutions kommer på en sterk fjerdeplass. Hydro styrker sin plassering fra en niendeplass i fjor og opp til en sjetteplass i år, hvilket gjør at alle virksomhetene på topp-6 listen er norske. Ellers har en del energi- og oljerelaterte virksomheter en forsiktig oppgang på listene.

IT-gigantene
Blant IT-studentene er det Google som igjen vurderes som den mest attraktive arbeidsgiveren, og får svimlende 50% av alle stemmene. Microsoft følger på plassen bak, med DNB på en tredjeplass. Den gledelige nyheten er at norske virksomheter begynner å brøyte seg opp og frem på IT-lista, og spesielt er finanssektoren på fremmarsj med eks Gjensidige og Sparebank1 som «årets klatrere».

Bevisst klatring
Ser vi på de virksomhetene som klatrer mest på listene, er det tydelig at oljesektoren lokker. Foruten Equinor, finner vi Aker BP, Odfjell Drilling, Aker Solutions og GE Oil&Gas for å nevne noen. På listen over de som klatrer mest finner vi også selskaper som Yara, OBOS, Seadrill, Capgemini, Skattetaten, Hydro, Haavind og Olje- og energidepartementet. En god blanding. Av nykommere på listen finner vi Forsvarsmateriell.

Hele rangeringen, et utdrag av av studentenes preferanser samt noen av 2019 års trender kan lastes ned kostnadsfritt, fra den 10 mai: https://universumglobal.com/no/norways-most-attractive-employers-2019/