Fabrikksjef Knut Vegar Oddnes utenfor fabrikken i Stathelle viser rørene med oppstart av rørproduksjonen som skal til Bangladesh.

Stor leveranse med på å sikre aktiviteten i år

Leveransen består av 6816 meter med Ø2300mm rør som skal brukes som utslippsledninger for kjølevann fra et kraftanlegg i Matarbari i Bangladesh. Seks parallelle ledninger på ca. 1,1 km hver skal installeres og leveres i 12 rørlengder som sjøslep.

0

Pipelife Norge undertegnet nylig kontrakt for levering av store rør og deler i polyethylene (PE) til et kraftanlegg i Matarbari i Bangladesh. Pipelifes eksportavdeling har jobbet intensivt med kontrakten som inkluderer design, engineering og produksjon av rør og deler. Arbeidet utføres ved Pipelifes fabrikk på Skjerkøya i Stathelle. Kontraktens verdi utgjør ca. 170 millioner kroner i dagens valuta.

– Ikke alt av næringsliv står stille heldigvis. Viktige infrastrukturprosjekter bør opprettholdes for å holde hjulene i samfunnet i gang både lokalt og globalt. Det er derfor en stor glede å kunne meddele at vi har vunnet en stor eksportkontrakt til en verdi av 170 millioner, sier Pipelife i en pressemelding.

Leveransen som består av 6816 meter med Ø2300mm rør som skal brukes som utslippsledninger for kjølevann fra anlegget. Seks parallelle ledninger på ca. 1,1 km hver skal installeres og leveres i 12 rørlengder som sjøslep.

Matarbari ligger mellom Chittagong og Cox’s Bazar på sørøst-kysten av Bangladesh og rørene skal slepes fra Stathelle gjennom Suezkanalen. Pipelifes kunde er POSCO E&C i Korea.

I tillegg skal Pipelife levere en stor mengde deler som bend, inspeksjonskummer og mekaniske koblinger. Leveransen av rørene og deler vil skje i løpet av høsten 2020.

Stathellefabrikken var godt forberedt i forkant av signeringen, og har allerede startet produksjon av rør; en produksjon som er planlagt å ta fire måneder. Slepavgang fra Stathelle blir i august 2020.

Kontrakten bidrar, ifølge fabrikksjef Knut Vegar Oddnes, sterkt til å opprettholde et høyt aktivitetsnivå ved Stathelle fabrikken i 2020. Sammen med leveranser til øvrige prosjekter og det norske markedet vil produksjonen gå for fullt på rør og deler, noe som er svært gledelig for våre ansatte og underleverandører i de spesielle tidene man nå opplever.