Skal bygge komplette kummer i betong sammen

Ahlsell inngikk nylig avtale om et samarbeid med Skarpnes Rør, som er en del av Østraadt Rør-gruppen. Målet er å levere ferdig monterte vannkummer i betong, i henhold til gjeldene krav.

0

— I Ahlsell ønsker vi å tilby kundene våre en komplett leveranse og tilfredsstille kravene fra VA-Miljøblad 112. Det oppnår vi nå med et utvidet samarbeid med Skarpnes Rør, forteller Morten Østebø, segmentsjef i Ahlsell i en pressemelding.

Økt samarbeid

Johan Wigestrand, administrerende direktør i Skarpnes Rør, ser frem til å øke samarbeidet med Ahlsell.

— For oss er det positivt å levere til en ryddig, stor og landsdekkende grossist. Vi får tilgang til nye markeder gjennom Ahlsell, og vi opplever at både produksjonen og salget vårt øker, sier Wigestrand.

Han forteller at de to aktørene kjenner hverandre godt, og at samarbeidet til nå har vært knirkefritt.

Nye krav til montering

Initiativet til økt samarbeid kommer blant annet i forbindelse med de nye kravene i Miljøblad 112. I hovedsak er de nye kravene knyttet til hvordan vannverksdelene skal monteres i betongen, og i hvilket miljø monteringen skal foregå.

— For Ahlsell er det positivt å kunne tilby kundene deler til vannkummer, og både sammenskrudd armatur og ferdig monterte vannkummer i betongkummen. Det gir kundene våre valgmuligheter, som er viktig i dagens marked, sier Østebø i Ahlsell.

Han legger til at det nye samarbeidet vil gi stor miljøbesparelse.

— Med ferdig monterte kummer fra de mange lokasjonene til Skarpnes Rør sparer vi miljøet for en god del transport, sier han.

Et mer komplett samarbeid

Østraadt Rør-gruppen er en av landets største leverandører av vann- og avløpsprodukter. Østebø forteller at de har samarbeidet i mange år, og at det utvidede samarbeidet kompletterer både Ahlsell og Skarpnes Rør.

— Samarbeidet gagner oss begge. Ahlsell blir mer konkurransedyktige der vannverksdelene skal leveres ferdig montert i betong, mens Skarpnes Rør får tilgang til et bredere kundesegment, sier Østebø.

Han trekker frem Skarpnes Rør som seriøs og ordentlig partner.

— Vi deler de samme verdiene. Både Ahlsell og Skarpnes Rør ønsker å tilrettelegge og gjøre arbeidsdagen enkel for sluttkundene. Vi spiller godt på lag om dette, forteller han, og legger til at Ahlsell involverer partneren i større grad enn tidligere.

— Nå er det flere avdelinger hos Østraadt Rør-gruppen som blir med på samarbeidet i tillegg til Skarpnes Rør. Vi i Ahlsell er fornøyde med å kunne tilby kundene en helt komplett leveranse sammen med vår samarbeidspartner, avslutter Østebø.