Ny bluetooth modul gjør transmitter smartere

En ny kommunikasjonsmodul med Bluetooth gjør at man kan kommunisere direkte med signaltransmitter i felt. Modulen åpner for både direkte overvåking av prosessdata, logging av data og hendelser samt åpner for enkel programmering av enheten.

0

PR Electronics lanserte nylig en ny smart enhet for Bluetooth kommunikasjon til transmittere. Den nye enheten gir både kommunikasjon og datalogging på alle eksisterende og fremtidige PR transmittere i 4000- og 9000-serien. Dette betyr at man kommer tettere på transmitter i felt og blant annet oppnås direkte tilgang til alle prosessdataene på digitale flater.

– Den nye enheten heter PR 4512 og monteres i fronten av transmittere fra PR Electronics. Den nås via en PPS-app som man installerer på den smartenheten man vil bruke. Både appen og systemet fungerer både på iOS og Android, forteller Tage Pettersen ved Krohne Instrumentation, som er forhandler i Norge.

Eksemper på visning på nettbrett. (iPad)

I praksis gir dette en overvåking i sann tid av prosessverdier som leses ut, ved siden av diagnostikk på kompatible smartenheter eller direkte på PR 4512. En innebygget sanntids klokke sørger for at både avansert datalogging og hendelseslogging er mulig.

– Dette betyr at man enkelt kan få tilgang til alle prosessdataene når man er på stedet og kan se på og analysere historiske og realtids prosessdata på smartenheten. Dette åpner for både bedre utnyttelse av transmittere og dermed mer direkte innflytelse på funksjonene den formidler fra. Gevinsten er at man både får mer inngrep med installasjonen og større nytte av selv transmitteren, den blir rett og slett smartere, forteller Pettersen.

PR 4510 er en ny modul for Bluetooth kommunikasjon med transmitter.

Med sitt 100 MB innebygde minne kan enhet 4512 logge mellom 2,75 millioner og 5,50 millioner datapunkter.  Ved hjelp av den innebygde sanntids klokken logges den nøyaktige tiden for enhver feilhendelse, inkl. relee status. Loggene kan overvåkes direkte i PPS-appen eller eksporteres i .csv-format for bruk i avanserte off-site dataanalyser.

PR 4512 har standardoppsett med two-factor godkjenning og kan fjernes når den ikke er i bruk.

PR 4512 kommer med omfattende Bluetooth-godkjenninger: USA (FCC), Canada (IC), RED (Radio Utstyrsdirektiv) for alle europeiske land og Tyrkia, Kina (SRRC), Sør-Korea (KC), Australia (RCM), Brazil (ANATEL), Japan (MIC) og Peru (MTC).  Godkjent også for montering i Zone 2, FM (Div 2), IECEx og FM.

Krohne Instrumentation leverer av måletekniske løsninger for mengde, trykk, temperatur, nivå og analyse. Grunnlagt i 1921 med produksjon av VA metere. Hovedkontor i Duisburg, Tyskland og representert på alle kontinenter med ca 3700 ansatte. Fra kontor i Moss utføres salg, teknisk support, landsdekkende service, lokalt varelager, kurs og opplæring.