Under årets VA Tour pre-lanserte Ulefos Flex i størrelsen DN300. Fra venstre Alf Rune Holterbakken, Nils Petter Ødegård, Thomas Blankevoort og Lasse Enger-Larsen.

Lanserer ny modulær ventilserie

Ulefos innfører mer fleksibilitet i ventilprogrammet ved å legge sine standardventiler over i en ny serie, kalt Flex. Først ute er DN 300, som kan reduseres ned til DN 150 og kan dessuten kombineres med Aquosus ventiler. Serien er under løpende utvidelse, de neste versjonene blir DN 400, DN 250 og DN 200.

0

For å kunne tilby mer fleksibilitet i sitt standard ventilprogram har Ulefos nylig tatt fram et helt nytt konsept kalt Flex. Til forskjell fra Aquosus, som er helt fleksibel med en «naken» senterdel, er Flex utstyrt med flenser i standard dimensjoner, der man kan montere på ulike ventiler etter behov.

Flex leveres i både T og X versjon med serviceventiler og brannavstikk som standard. T- versjonen er da egentlig en X-versjon som er blindet i et løp og kan dermed enkelt bygges om til X.

– Fleksibilitet innenfor visse dimensjoner og enklere håndterbarhet i kum er de to viktigste fordelene ved den nye serien. At reduksjonene man kan velge mellom ikke er en del av selve ventilen man bygger på er også en fordel, man trenger færre ventiler på lager, dette gir også fleksibilitet, sier markedsdirektør Lasse Enger-Larsen hos Ulefos.

Duplex spindel

Den første utgaven i serien som nå lanseres er Flex DN 300, og denne kan reduseres ned inntil DN 150. Videre er det mulig å kombinere Aquosus- og Flexventiler på samme T og X, noe som gir en unik fleksibilitet. Alle ventiler og reduksjoner til Flex kommer i eget program, som teknisk sett følger samme kvalitet som standard ventil program.

– Vi leverer også Flex med duplex spindel, dersom det skulle være ønske om det, forteller Enger-Larsen.

Ulefos Flex en ifølge Enger-Larsen løsning som kombinerer det beste fra Ulefos Aquosus (AQ) med den velkjente standard ventil-teknologien.

I 2005 lanserte vi Aquosus, den første modulære ventilserien på det norske markedet. Den var et helt nytt og unikt konsept som åpnet opp for utallige kombinasjonsmuligheter. Erfaringer fra AQ, kombinert med den siste teknologien fra våre standardventiler, er innarbeidet i den nye modulære ventilserie Ulefos Flex, sier Lasse Enger-larsen hos Ulefos.