Slik så det ut da kommunen holdt drive-in kurs. Foto: Porsgrunn kommune.

Smittesikkert drive-in kurs på digitale verktøy

For å være på den smittesikre siden valgte Porsgrunn kommune nylig å kjøre drive-in opplæring på bruk av digitale verktøy. Både kommunalteknikk og brannvesen var invitert til en gjennomgang på storskjerm, med lyd over FM-radio.

0

Porsgrunn kommune har lenge hatt en offensiv innstilling til det å dyrke fram en god kontakt med brukere og publikum. Et viktig verktøy i denne forbindelse har etterhvert blitt Powel Melding, som forøvrig er knyttet inn i mot Gemini Portal. Da man skulle arrangere et lite kurs for de ansatte på mulighetene som ligger i funksjonene – og bruken av disse systemene – hadde man først tenkt å legge det til forsamlingslokalet Ælvespeilet, men i Korona-tid fikk leder for Kommunaltkenikk Torbjørn Krogstad ideen om å gjøre en liten vri.

– Vi var jo klar over at kinoen i kommunen med stort hell hadde kjørt drive-in forestillinger på parkeringsplassen utenfor Urædd Stadion. Dette er en mobil skjermløsning som plasseres ut i forbindelse med forestillinger i helgene. Så vi kontaktet kinoen og fikk til en avtale, slik at skjermen ble stående over til mandag. Så var vi i gang, forteller dataingeniør Glenn Are Heidenstrøm.

For å sikre god sikt til alle laget man i forkant en plan for oppstilling av kjøretøyer og rigget det opp slik at man kunne få lyd over FM båndet frekvens 106,4.

Siden skjermen var på hele 40 kvadratmeter var det mulig å følge opplegget uten å være innlogget, men mange valgte i tillegg å følge dette på egne digitale flater fra kjøretøyet, og mange logget seg inn på selve programmene.

– Vi gikk gjennom basis funksjonene i Powel Melding, som er en publikumsrettet funksjon som brukes av flere etater. Vi viste også hvordan man behandlinger meldinger og legger inn en bestilling i forbindelse med dette, samt hvordan man bruker systemet ute i felt under inspeksjon av kummer. Her har som kjent brannvesenet en viktig rolle med å inspisere kummene i kommunen, noe vi også fikk kjørt gjennom, forteller Heidenstrøm.

Kurset var primært rettet mot kommunalteknikk, men brannvesenet var også invitert, siden Powel Melding og Gemini Portal er verktøy som griper inn i kommunens systemer og brukes på tvers av flere tjenesteområder i kommunen, ikke minst er knyttet til arbeid og kommunikasjon som vedrører vei og VA-nettet.

Arrangementet varte ca en time og startet med at alle som hadde god lyd over FM ble bedt om å blinke med taklyset. Til sammen var det ca 70 kjøretøyer som blinket i kor.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, og dette viser jo på de internt og eksternt at en kommune kan være fleksible og offensiv. Det er slik Porsgrunn kommune ønsker å være overfor sine innbyggere, avslutter dataingeniør Glenn Are Heidenstrøm.