Helene Grannes, Morten Grannes og Christian Robert Engvoldsen presenterer ulike godbiter innen VA

KZ Handels tar over agentur på IPP reparasjonsmuffer

Gjennom å ta over distribusjonen av IPP reparasjonsmuffer får man en enda mer komplett verktøykasse å by på. Smarte løsninger for norske forhold, spesialverktøy og høy servicegrad har gitt stødig vekst for Tofte-bedriften.

0

Det finnes få VA-rørleggere som ikke har holdt i en reparasjonsmuffe fra IPP. Når vannspruten står er det ofte akkurat den man griper til, eller bestiller i en fart. Mange kommuner har derfor gjerne et knippe av ulike dimensjoner liggende i beredskap på lager.

Mer komplett

Nylig kunne KZ Handels på Tofte føye nettopp IPP-muffa på lista over VA-produkter man har i sortimentet.

– Vi er stolte over å ha fått ansvaret for å forsyne VA-Norge med et velkjent og viktig kvalitetsprodukt. Vi takker for tilliten fra den nederlandske produsenten og lover å tilby minst like gode lagertjenester, service og oppfølging som kommunene har fått tidligere. Vi skal sørge for at vår beholdning til enhver tid er komplett, og at ventetiden blir så kort som mulig. Når det er akutt behov for spesialløsninger, gjør vi som vi ellers pleier – gjør alt som står i vår makt for å levere på kortest mulig tid. Vi slipper det holder i og kaster oss rundt for å skaffe varene, sier Morten Grannes, daglig leder ved KZ Handels på Tofte.

Eksempel på reparasjonsmuffe fra IPP

Grannes forteller at det ikke ligger noen dramatikk i endringen på distribusjonen, dette har vært en planlagt overgang og alt har gått smertefritt. Hele lageret av reparasjonsmuffer er allerede flyttet og leveransene er godt i gang.

– Vi kjenner produktet godt fra før og vet hva det står for, sier Morten, som lenge har hatt et ønske om å kunne tilby IPP-muffa.

Med IPP reparasjonsmuffer på plass blir bedriften om mulig enda mer komplett med VA-produkter.

Christian Robert Engvoldsen viser brannstoppeventil

Vann- og slamkiosker

Selv om vann- og slamkioskene de siste årene er blitt en vinner og en merkevare for KZ-Handels, så utgjør de bare en liten del av sortimentet.

– Vi har som ambisjon å tilby et komplett utvalg verktøy og løsninger som gjør arbeidsdagen så enkel, trygg og effektiv som mulig for VA-rørleggeren. Klarer vi det, er vi tilfreds! Enten det dreier seg om brannventilstoppere, reparasjonsmuffer, spylespisser, ventilmovere eller en vannkiosk går det ut på det samme, nemlig å hjelpe VA-avdelingene å utføre sine plikter og tjenester, sier Grannes.

– Vi har alltid levert ulike typer verktøy til VA-folket. Samtidig øker salget av store og spesialtilpassede kuplinger og flensedeler, og vi er nok å regne som markedsledende innen ventilmovere i Norge, sier Morten.

Innen VA-faget skjer det en rivende utvikling, og mange av de nye løsningene plukkes opp i utlandet, både ved tett kontakt med produsentene som man har samarbeide med eller ved at man er på messer i utlandet.

– I år har det blitt så som så med messer, det er IFAT-messen i München som er vår favoritt. Der jakter vi uavbrutt på ting som kan være nyttig for norske forhold. Men det hender ofte at vi utvikler egne løsninger, der vi tenker praktisk og på HMS for de som skal utføre et stykke arbeid, sier salgssjef Christian Engvoldsen.

Kratzkats verktøy for å rengjøre sete for brannstoppeventil

Brannventilplugg med ekstra funksjoner

Et eksempel på en slik tilpasning finner man i brannventilpluggen til KZ Handels, som er et unikt produkt man har utviklet for norske forhold.

– I Norge er disse pluggene plassert i kum, og man går gjerne ned i kummen for å koble dem av og på brannventilen. Dersom kula i brannventilen er utett vil man med en tradisjonell løsning ha problemer med å løsne pluggen pga det høye trykket under, samtidig som man risikerer å skade seg når den løsner. Derfor har vi laget en løsning med et hull som slipper ut trykket ved en evt lekkasje, samt at den er utstyrt med en tilbakeslagsventil for å hindre evt fremmedvann fra kummen tilgang til drikkevannsnettet. Denne brannventilpluggen, som er laget i POM, kan leveres enten med fastmontert håndtak eller utformet slik at man må ha spesialverktøy for å åpne den, forklarer Engvoldsen.

Under åpen dag hos KZ Handels er godt besøkt av rørleggere fra fjern og nær

Av andre løsninger som man tilbyr er ulike verktøy for åpning og betjening av kummer, magneter, sikkerhetsgjerder osv. Alt som skal til for effektiv og sikker VA-jobbing ute i felten.

Godtebutikken for VA

– Vi har veldig mange «ta på» produkter og møter ofte VA-folket på små messer og samlinger. Det er der vi virkelig kommer til vår rett – ute hos, og sammen med kundene. De siste årene har vi også arrangert en åpen dag på lageret vårt, noe som har vist seg å være veldig populært hos kundene. Her kan de komme og se på og fikle med alt vi har i hyllene – om det er rensebelter eller skraller, ventiler eller kuplinger, ventilmovere eller vannkiosker.

Det er en grunn til at vi liker å kalle oss «godtebutikken for VA-rørleggeren», sier Engvoldsen.