Over i det digitale rom: Møtelederne Martina B. Svedahl, RIN/Asplan Viak, Borghild T. Folkedal, SSTT/Asplan Viak

Går dypt og digitalt denne gang

Det blir Hallingtreff også neste år, og en annerledes konferanse med mer vekt på læringsverdi, men med fortsatt gode muligheter for å trimme både talerør og lattermuskler.

0

Hallingtreff 2021 har som tema «På dypt vann», og skal gjenspeile en viktig del av innholdet. I totalt fem «skoletimer», med gode friminutt mellom hver av timene, blir det et dypdykk i aktuelle temaer både for ledningseiere, rådgivere, entreprenører, leverandører og ikke minst praktikerne ute på de mange ulike prosjektene innen norsk og nordisk vannbransje.

Vertinner og rådgivere Martina B. Svedahl og Borghild T. Folkedal er forøvrig sikre på at treffet kommer til å innfri når de kommer til å ønske velkommen til det 24.Hallingtreff i rekken. Det blir det og første heldigitale treffet og forhåpentligvis det siste.

– Dermed er det bare å sette av tirsdag 12.januar mellom klokka 09.00 til 15.00.forteller salgs- og markedssjef i Hallingplast, Sverre Tragethon

Onsdag 15.januar i år reiste 300 deltakere hjem fra vannbransjedager i Hallingdal med en ryggsekk full av faglig og sosialt påfyll. 2021-utgaven blir dessverre uten den sosiale kontakten som har vært et av varemerkene for Hallingtreff.

Arrangørene av Hallingtreff, som består av Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge, (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology, (SSTT), håpet i det lengste å kunne invitere til fabrikkbesøk og faglig konferanse i god tradisjon, men vil i stedet legge ressurser i et digitalt fagtreff nærmest fritt for PowerPoint presentasjoner og foredragsholdere som er ukomfortable både med mikrofoner og kameraer.

Hallingtreff 2021 vil starte opp med «fabrikkbesøk» ved Hallingplast, tradisjonen tro. Her vil alle deltakere bli tatt imot på direkten av daglig leder Steinar Tragethon og flere av hans medarbeidere. 
-God kommunikasjon med bransjen er en del av Hallingplast sitt DNA, og her gjelder det også å vise fleksibilitet og vite at det er en styrke. I takt med våre tradisjoner skal vi være en innovativ bedrift med nærhet til våre kunder, og det skal gjelde også når vi blir tvunget til å gjennomføre arrangementet digitalt, sier Steinar Tragethon.

Dermed kan det komme både nyheter og overraskelser under fabrikktimen, som innleder Hallingtreff 2021.

Mye av programmet for konferansen var allerede spikret før sommerferien, men nå har programkomiteen med medlemmer fra alle de tre arrangørene valgt å tenke helt nytt.  Rørinspeksjon Norge og SSTT vil stå ansvarlig for hver sin «skoletime» der de gjør sine dykk under bakken. Her vil konferansedeltakerne få innføring i ulike problemstillinger og muligheten til å stille sine spørsmål på direkten.

-Det betyr at vi dropper den tradisjonelle foredragsformen, og i stedet møter fagfolkene på egen hjemmebane. Vi skal de neste månedene ut i den virkelige verden og ta pulsen på vannbransjens utfordringer og løsninger, sier Martina B. Svedahl, som tror den kompakte konferansen vil gi et godt faglig utbytte både gjennom sin innovative form og sitt innhold.

– En meget allsidig besserwisser er allerede booket inn, og han har garantert enkle svar på kompliserte utfordringer, antyder rådgiveren fra Asplan Viak.

Programmet vil bli presentert i sin helhet i slutten av oktober. Konferanseavgiften vil også bli svært overkommelig både for medlemmer i RIN og SSTT, men også for alle andre som vil følge konferansen.

TEAMS blir den digitale plattformen for Hallingtreff 2021. Dette er en plattform mange er blitt godt kjent med det siste halvåret, og gir en sikker møteopplevelse med toveis kommunikasjon.

-Vi har alltid sagt at det skal være «høyt under taket» på Hallingtreff. Med årets digitale versjon er takhøyden nærmest borte, sier Borghild og Martina noe spøkefullt.

Snart er alle brikkene på plass for Hallingtreff 2021, lover representanter for arrangørene. Fra venstre: Møtelederne Martina B. Svedahl, RIN/Asplan Viak, Borghild T. Folkedal, SSTT og Asplan Viak, Anders Hauge, Roar Sannem, Amund Haustveit og Lars Riise, alle Hallingplast AS.  Sverre Tragethon deltok via Teams fra sitt kontor i Sverige. Foto: Odd Borgestrand