Terje Ottesen, daglig leder hos BD Geosynthia og Torbjørn Lothe Vik, leder for VMT hos Brødrene Dahl.

Geosyntia blir en del av Brødrene Dahl

Geosyntia er en landsdekkende leverandør av geosynteter og store rørkonstruksjoner i stål og plast. Selskapet er lokalisert med hovedkontor i Lørenskog og avdelingskontor i Stjørdal.

0

Brødrene Dahl har inngått avtale om overtakelse av selskapet Geosyntia AS, en landsdekkende leverandør av geosynteter og store rørkonstruksjoner i stål og plast. Selskapet har en årlig omsetning på 50 mill NOK og er lokalisert med hovedkontor i Lørenskog og avdelingskontor i Stjørdal, ifølge en pressemelding fra Brødrene Dahl. Geosyntia AS ble fisjonert ut av Geonor AS i 2009.

Komplett leverandør  

Geosyntia AS har lang erfaring og høy kompetanse innen sine fagområder og kjøpet passer strategisk godt inn i satsingen til Brødrene Dahl om å være en komplett leverandør både over og under bakken innen Vann og Miljøteknikk (VMT).

Geosyntia sine medarbeidere samlokaliseres hos Brødrene Dahl og blir en del av det sentrale VMT teamet.

Daglig leder Terje Ottesen vil derfra lede nyopprettet enhet med navn BD Geosynthia. Selv om BD Geosyntia nå blir en del av et større selskap, er målet å betjene eksisterende kunder med samme høye servicegrad. Ottesen kan fortelle at han ser frem til å dra fordeler av Brødrene Dahl sitt velsmurte maskineri innen logistikk.

Gode kundeløsninger

Ottesen forteller at Geosyntia AS har stort fokus på gode tekniske løsninger i prosjektene, og skal oppleves som en støttespiller for kunder, byggherre og konsulenter gjennom hele prosessen. Han understreker at selskapets brede produktsortimentet gjør at det alltid er mulig å finne gode kombinasjoner for et optimalt resultat.

Torbjørn Lothe Vik som leder Brødrene Dahl sin VMT satsing gleder seg til å få Geosyntia med på laget til Norges ledende tekniske handelsbedrift. Han ser frem til å kunne konkurrere om forestående oppdrag med spisskompetanse, et bredt og godt sortiment, og et av landets mest effektive og miljøvennlige oppsett for logistikk .

Brødrene Dahl er Norges ledende aktør på salg og distribusjon av varer innen områdene VVS, Ventilasjon, Miljøteknikk, Samferdsel, Industri og Havbruk. Selskapet har 1200 ansatte, 60 utsalgssteder med et landsdekkende logistikk system og 8 milliarder NOK i omsetning. Våre kjerneverdier er pålitelighet, tilgjengelighet og kompetanse. Brødrene Dahl ble etablert i Norge i 1917, og har som målsetting å være Norges ledende tekniske handelsbedrift. Brødrene Dahl er en del av Dahl Optimera Norge som er eid av det internasjonale byggevare konsernet Saint-Gobain,  har 1500 ansatte fordelt på 56 Servicesentre og ett hovedkontor i Norge.