Tre nye produkter i SupaLock serien, og en ekstra klips.

Flere gjengefrie produkter fra AVK

For den som skal bygge ut vannforsyningen betyr gjengefrie alternativer flere fordeler, først og fremst på grunn av hurtig og sikker montasje uten verktøy. Nylig lanserte AVK tre nye produkter til sitt sortiment av gjengefrie koblinger Supa Lock. 

0

Innen VA har det lenge vært begrenset med leverandører å spille på innen gjengefrie løsninger, men dette har endret seg. Nylig lanserte AVK tre nye produkter til sitt Supa Lock program. Det ene er et enkelt skjøtestykke med spiss i begge ender, mens det andre er en muffe T-kobling. En tredje lille nyhet er en innstikksmuffe.

Skjøtestykke

– Alt handler om frihet til å bygge det man ønsker, helst uten gjenger eller verktøy. I kummer kan det dessuten være begrenset med armslag og plass, og jo flere muligheter desto enklere blir det å skjøte og bygge vannforsyningen etter eget ønske. De fleste er dessuten klar over at Supa Lock produktene ikke krever kum, de er også designet for nedgraving, forklarer markedssjef Martin Rud hos AVK.

– Montering av gjengede deler kan være tidskrevende, men den store utfordringer er at ubeskyttede gjenger ofte blir utsatt for korrosjon over tid, noe som kan gjøre det krevende å modifisere installasjoner i etterkant. Med gjengefrie løsninger er det nesten som en lek, sier Rud.

T-kobling

Enklere å bygge

Ofte innen byggeprosjekter ser man at det blir endringer. Som kjent utgjør tidsbruken en stor del av kostnadene også her, med gjengefrie løsninger er det mye tid å spare, med mindre plunder og heft, sier Rud.

Med den nye muffe T-koblingen blir det naturligvis enklere å bygge forgreninger og samle flere forbindelser, blant annet i kombinasjon med spiss/spiss skjøtestykket  kan man enkelt bygge en samlestokk.

– Det er mange kreative rørleggere der ute som har ønsket seg dette. Nå har de fått litt flere produkter å bruke til å løse sine oppgaver hurtig, enkelt og sikkert. Samlet sett  gir nå Supa Lock mange muligheter, forteller Rud.

Innstikksmuffe

Stikkledning i vinkel

På toppen av de to nye produktene kommer man med en liten ekstra nyhet, som er en innstikksmuffe med 45° bend.

– Fra tidligere har vi innstikksmuffer som både tipp. og albue.  Innstikksmuffene er strekkfaste, man stikker bare PE-røret inn, så er man ferdig.  NB husk støttehylse og fasing av rør. Røret kan demonteres enkelt fra muffen med standard demonterings verktøy.  AVK selger også et komplett sett med slikt verktøy plassert i en hendig liten koffert som bildet viser.  Ta kontakt for mer informasjon.

Verktøysett for å løsne innstikksmuffer

Klips erstatter splint

For å sikre forbindelsen mellom spindel og bunnadapter på spindelforlengeren leverer nå AVK monteringsklips som standard. Sammenlignet med splinten som spindelforlengerne var utstyrt med tidligere, er monteringsklipsen større, mer synlig og vil derfor forenkle monteringsarbeidet ute.  

Monteringsklips for spindelforlengere

– Klipsen er laget av kompositt POM og rustfritt stål og matcher derfor kvaliteten som AVK spindelforlengere ellers er kjent for. Våre spindelforlengere er laget av korrosjonsbestandige materialer, og de bevegelige delene er presstilpasset for å beholde galvaniseringen. Det utvendige bunndekslet beskytter mot urenheter og gjør det mulig for spindelen å rotere fritt, forteller Rud.