Det nye bygget har god plass.

Har fått svært gunstig plassering og doblet lagerkapasiteten

Dobbelt så stort lager med nye kontorer på Vestby Øst har gitt Eurofusion de beste forutsetninger for videre vekst. Med stadig flere produkter og høyt fokus på innovasjon skal man bidra ytterligere til VA-bransjens utvikling.

0

Eurofusion har i mange år vært en utfordrer både når det gjelder materialer og løsninger i PE. Med stadig flere smarte produkter, spesielt innen sammenføyning og sveising, har man gjort det enklere og raskere å bygge løsninger innen både vann og avløp. I tillegg har man gjort det skarpt innen industri og akvakultur.

– Vi har som motto å hjelpe kunden med å finne løsninger. Ofte har vi direkte kontakt på telefon. Hvis kunden ikke er helt klar på hva han skal velge pleier vi å spørre hva han ønsker å oppnå. Slik kan vi forstå behov og hjelpe til å finne en rasjonell løsning. Det er ikke alltid at håndverkerne kjenner til hva som finnes av nye løsninger i våre hyller. Ofte kommer vi med noe langt enklere som tar kortere tid å bygge, tid er også penger, sier markedssjef Knut Erik Walle til VANytt.

Sammen med daglig leder Trygve Kjølseth har han på tross av sterk vekst, bena godt plantet på gulvet og videreført nettopp den gode veileder-kulturen. En suksessoppskrift som altså har gjort at man har måtte skaffe seg større armslag.

24 t lager

På Vestby Øst er man nå i ferd med å bo seg inn i nye 2000 kvadratmeter med moderne lager, og med hyller i fem etasjer er det blitt veldig romslig i forhold til tidligere. Man har samtidig fått en løsning som er logistikkmessig på øverste hylle. Levering og henting foregår på to ulike soner og særlig klargjøringsområdet er stort og oversiktlig, man kan ekspedere flere ordre samtidig. Tidligere holdt man til et godt stykke ute på landet, med til dels smale veier. I det gamle bygget kunne det bli mye løping på kryss og tvers, og man måtte til tider bruke eksterne lager i tillegg, noe som naturligvis ikke var effektivt.

Komplette arbeidspakker for speilsveising er det stadig flere som kjøper – eller leier. Terje Velle med hånden på hydraulikkdelen.

– Nå har vi veldig mye varer i hus, og i forbindelse med pandemien ser vi hvor viktig det er å tilby et rikholdig lagersortiment. Ikke minst siden vi ønsker å levere hurtig, det skjer hele tiden at entreprenører eller rørleggere ringer og må ha varer med en gang for ikke å stoppe fremdriften på anlegget. Det kan være en hastejobb, tegning og terreng som ikke stemmer, eller man har bestilt feil komponenter. Norge er et langstrakt land, da er det ingen tid å miste. Vi har i praksis 24 timers service for våre kunder, sier Kjølseth.

Ny mini sadel

Samtidig som man har tilgang på PE-komponenter fra kanskje verdens mest innovative leverandører har man en følelse av at egne innspill og ideer blir tatt hensyn til.
– Siden vi har mye direkte kontakt med kundene der ute kjenner vi ofte hvor skoen trykker. Vi ønsker jo helst å spare kunden for ekstra arbeid og kostnader. Et nytt produkt der vi  har bidratt under fødselen er mini-elektro «sveise sadler» til å få tatt ut avgreninger av mindre dimensjoner fra store rør. Det kan være stikk ledninger, lufting eller målesonder som skal på plass osv. Med kun 3 sadler som dekker rørdimensjoner fra 110-400mm med ½», ¾» og 1» innvendige gjenger i messing eller syrefast, og tilsvarende for dimensjonene 450-1200 mm, har vi fått et spennende produkt som allerede har begynt å ta av, forteller Terje Velle, som normalt farter land og strand for å snakke med brukerne.

Minisadel presses ned med en malkloss som passer til rørdim slik at flaten for elektrosveising blir riktig, enten med en bolt eller med et strammebånd(væske under trykk).

Sadelen kan som vanlig sveises på rør under trykk, og man utnytter som vanlig PE-materialets fleksibilitet og sveise egenskaper. Med 2 små standard produkt og ulike press-former kan man sveise sadelen på rør fra 110mm – 1200mm. Der man tidligere måtte bruke en stor plasskrevende og kostbar sadel kan man nå sveise på adapter sadelen for mindre avgreninger.  Enklere, raskere, mindre plass krevende, mindre deleforbruk, billigere og fortsatt full trykk klasse. 

Nye løsninger

Et stadig viktigere verktøy for rørentreprenører er rigger for speilsveising. Nå satser Eurofusion på å tilby komplette pakker, med alt som trengs, telt, rigg, og speilsveisemaskiner opp til ø1600mm.  Det er en økende tendens til at entreprenørene ønsker å leie verktøy og maskinutstyr.

– Vi ser en klar trend til at man tenker prosjektkostnader og ikke vil investere i utstyr. Samtidig vet de at de får det mest moderne og nyeste utstyret på markedet og samtid klargjort utstyr som er tilpasset til jobben, sier Kjølseth.