Annonsørinnhold

VAnytt Brandstory er et annonseprodukt produsert etter gjeldende retningslinjer

Slam fra flotasjon, et område der TSS-verdiene har stor interesse.

KROHNE Norway: Ny sensor for totalt suspendert stoff (TSS)

I sedimenteringsbassenger og under slambehandling er måling av TSS (totalt suspendert stoff) en viktig parameter å holde øye med. For å imøtekomme et økende behov for TSS målinger lanseres nå en ny og rimeligere TSS sensor.

VA-bransjen driver stadig mer avansert bearbeiding av slam, og både for bassenger der det foregår sedimenterings og under de ulike trinn i en slambehandling er TSS (totalt suspendert stoff) en parameter som er viktig å ha informasjon om. Ofte angis dette også som mengden tørrstoff, og angis i mg pr liter.

Optisens TSS 2000 er en sonde for måling av TSS, også kalt mengden tørrstoff.

Det finnes allerede en rekke måleinstrumenter for å bestemme TSS verdier på markedet, men innen VA-området har det lenge vært etterspurt en enkel og robust måler til en fornuftig pris. For å imøtekomme et økende behov for TSS målinger lanseres nå en ny og rimelig TSS sensor VA.

– Denne TSS-sonden kompletterer vårt produktutvalg innen instrumentering for analyse, både til VA  spesielt og til industri generelt. Sonden er først og fremst laget for å brukes hengende i åpne bassenger og tanker. Den gir gode målinger bare ved å henge i selve kabelen, det er bare å «slenge» den rett uti, sier salgsingeniør Ivan Rosenborg hos Krohne.

Ivan Rosenborg

Måleområdet for sonden Optisens TSS 2000 er inntil 18 gram tørrstoff pr liter og teknologien er primært utviklet for å kunne gi kosteffektiv TSS måling i vann -og avløpsapplikasjoner. Sensoren betjenes gjennom Krohnes Mac 100 multiparameter-transmitter som også brukes på andre analyse-sensorer fra Krohne.

– Sonden er nøyaktig nok til de fleste målinger innen VA-segmenetet, og som de fleste andre enkle sensorer skal den følges opp med rengjøring. Vi har sonder som er mer følsomme, basert på firestrålers teknologi. Dette er et kostnadseffektiv og robust løsning som vil fungere i de fleste VA-applikasjoner, sier Rosenborg. For In-Line målinger finnes det andre produkter.

Foruten en responstid på under et sekund er den velegnet til turbulente medier. Den påvirkes heller ikke av lys i omgivelsdene, og den er utstyrt med en teknologi som hindrer påvirkning av farge i mediet. Sensoren er utstyrt med et knallhardt safirvindu som er ripebestandig.

– Dette er en solid sonde i syrefast stål, og den kommer ferdig kalibrert, og er enkel i bruk, sier Rosenborg.

For mer informasjon se: https://no.krohne.com/nb/products/process-analytics/

KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vel som analyse og signalbehandling. Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980. Hovedkontoret ligger i Moss. Selskapet har 27 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger. KROHNE står for innovasjon og maksimal produktkvalitet og er en av markedslederne innenfor industriell måleteknologi.

KROHNE-konsernet overtok i 2001 KROHNE Instrumentation (grunnlagt i 1980) som den gang var et selskap i Fagerberg-gruppen. Dette bidro til å skape ytterligere vekst samt å introdusere ny teknologi, nye produkter og nye løsninger på det norske markedet. I 2004 utvidet KROHNE sine aktiviteter i Norge ved oppkjøp av Skarpenord (grunnlagt i 1957) i Brevik, som under navnet KROHNE Marine opererer på det globale markedet som marine senter i KROHNE konsernet. Selskapene er organisert som divisjoner under KROHNE Norway AS, men opererer som to selvstendige selskaper:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com