En viktig milepæl er nådd for kontrakt B, Mandal øst – Mandal by, når planarbeidet nå er offisielt i gang på strekningen. Utbyggingssjef Vidar Stormark (t.h.) og rådgiver planprosess, Håkon Lohne, oppfordrer publikum til å bruke muligheten for å fremme sine synspunkter, meninger og forslag.

Viktig milepæl for ny E39 ved Mandal

Arbeidet med detaljreguleringsplan for E39, strekningen Mandal øst – Mandal by er i gang. Kontraktene har til sammen en verdi på 1500 millioner kroner.

0
Arbeidet med detaljreguleringsplan for E39, strekningen Mandal øst – Mandal by er i gang. Kontrakten har en verdi på 1500 millioner kroner.

– En viktig milepæl for prosjektet. Nå er planprosessen formelt i gang. Vi har lagt opp til et løp som vi håper motiverer publikum til å fremme sine synspunkter, meninger og forslag knyttet reguleringsarbeidet som starter, sier utbyggingssjef Vidar Stormark i Nye Veier.

Strekningen Mandal øst – Mandal by inngår som en del av nye E39 mellom Kristiansand og Stavanger. Reguleringsplanen utarbeides på bakgrunn av kommunedelplan med konsekvensutredning for strekningen ny E39 Døle bru – Livold vedtatt i Mandal kommunestyre 18. juni 2015 og i Lindesnes kommunestyre 25. juni 2015.

Nye Veier har i samarbeid med Asplan Viak opprettet en digital medvirkningsportal som skal gjøre det enklere for publikum å gi tilbakemelding.

Klikk på denne lenken for å komme direkte til portalen.

Kommunene har som ansvarlig myndighet etter forskrift om konsekvensutredning konkludert med at planarbeidet ikke utløser konsekvensutredningsplikt. Begrunnelsen er at planarbeidet er i vesentlig grad i samsvar med gjeldende overordnede planer.

Planområdet er cirka ti kilometer langt og strekker seg fra Døle bru til Mandal by, nærmere bestemt Ime. Planen skal legge til rette for fire felts motorvei med fartsgrense 110 km/t, og to felts tilkomstvei til Mandal med fartsgrense 90 km/t. Det er ventet at tiltaket gir vesentlig forbedret fremkommelighet og trafikksikkerhet. Under planarbeidet kan planområdet bli mer avgrenset.

– Vi ber om at synspunkter og innspill eller andre relevante opplysninger oversendes innen 31. august 2018, sier Lohne.

Disse kan sendes skriftlig til Nye Veier, Tangen 76, 4608 Kristiansand, eller på epost til postmottak@nyeveier.no. Merk innspill med «E39 Mandal øst – Mandal by».

Innspill kan også gis via Nye Veiers nettside:

Alle innspill vil bli vurdert og kommentert, og sendes sammen med øvrig planmateriell til behandling i kommunen. Det vil ikke bli gitt skriftlige svar på innspillene utover dette. Har du spørsmål kan du kontakte Håkon Lohne på telefon 97 71 48 81, epost  eller Hans Munksgaard på telefon 95 85 68 22, epost

Nye Veier vil arrangere åpen kontordag sentralt i Mandal i uke 33. Dette vil bli kunngjort nærmere i lokalpressen, kommunes informasjonskanaler og på Nye Veiers nettside