Arthur Burdek ved Froster i Bergen nøler ikke med å anbefale Wangen, og ser svært posistivt på at man styrker produksjonen i Allgaü.

Investerer nye produksjonslinjer for komponenter til egne pumper

Wangen moderniserer produksjonsanlegget i Wangen i Allgäu i Tyskland for mer en 1,5 millioner euro, nærmere bestemt i nye produksjonslinjer for produksjon av statorer til pumper.

0

Pumpenfabrik Wangen GmbH, en ledende aktør innen produksjon av pumper, investerer mer enn 1,5 millioner euro i nye maskiner for produksjon av statorer, og moderniserer dermed produksjonsanlegget i Wangen i Allgäu regionen i Tyskland.

– Vi har mer enn tyve års erfaring med Wangen og det er gledelig at de satser mer på egenproduksjon. Vi opplever økende etterspørsel etter Wangen pumper, som vi ikke nøler med å kalle kvalitetsprodukter med lav levetidskostnad. Fabrikken i Tyskland er intet unntak, og har nå ytterligere investert i sine anlegg som kommer kundene våre til gode, sier Artur Burdek, salgsingeniør ved Froster i Bergen som representerer Wangen i Norge blant annet.

I år investerer Pumpenfabrik Wangen GmbH, en av lederne innen produksjon av pumper, mer enn 1,5 millioner euro i nye maskiner for produksjon av statorer, og moderniserer dermed produksjonsanlegget i Wangen i Allgäu regionen i Tyskland. Lucas Meyer, Claus Garnjost, Simon Laible ved den nye produksjonslinjen.

Med de nye produksjonlinjene som nå er ferdig bygget vil man ifølge en pressemelding oppnå et enda høyere kvalitetsnivå, samtidig som produksjonstiden reduseres betraktelig.

– Vi i Froster ser på dette som enda en grunn for kundene å velge produktene fra Wangen. Selv i usikre tider, forårsaket av pandemien, ser selskapet seg som godt posisjonert etter utvidelsen av produksjonsanlegget med tanke på fremtidige krav, understreker Artur Burdek ved Froster i Bergen.

– Investeringene er med på å understreke vår overbevisning og er et tegn på at det satses på framtiding ved produksjonen i Tyskland som helhet. Vi undersøkte flere alternativer, noe som har resultert i et klart engasjement for vårt nettsted i Wangen i Allgäu-regionen og for vår egen produksjonsdybde, bekrefter Claus Garnjost, administrerende direktør i Pumpenfabrik Wangen GmbH.

Fire av den siste generasjonen av toppmoderne maskiner vil bli brukt i Pumpenfabrik Wangen statorverk, og skal setter tydelige mål for produktivitet, kvalitet, presisjon og teknologisk lederskap.

-Vi er ekstremt stolte over at fire nye maskiner gjør jobben sin og at vi dermed moderniserer produksjonen med hensyn til industri 4.0 og digitalisering, fortsetter Simon Laible, driftssjef og autorisert offiser i Pumpenfabrik Wangen GmbH.

Flaggskipmaskinene i produksjonsanlegget er to DESMA Elastomertechnik GmbH elastomer sprøytestøping maskiner, en Mazak Corporation svingemaskin og en OTI Oberflächentechnik GmbH sprengningsmaskin.

– Disse nye maskinene gjør det mulig for oss å oppnå meget høye kvalitetsnivåer, spesielt med gummiprosessering, og prosesstiden akselereres betydelig,» understreker Lucas Mayer, leder for Stator Works og CNC -avdelingen i Pumpenfabrik Wangen GmbH.

Bortsett fra kontinuerlige investeringer i anlegg og maskiner, investerer selskapet også i moderne metoder for personell- og lederutvikling. Med utgangspunkt i folosofien til Toyota Production System (TPS) legger ansatte og ledelsen dessuten stor vekt på å unngå avfall for å oppnå varige økninger i produktivitet og kvalitet.

Pumpenfabrik Wangen GmbH, med rundt 250 ansatte,  har hovedkontor i Wangen i Allgäu-regionen i Tyskland, og har i over 50 år med en portefølje av pumper av høy kvalitet. Wangen progressive cavity og twin screw pumps er utviklet, produsert og distribuert på selskapets hovedkvarter. Selskapet har et datterselskap i USA, Wangen America Inc., en filial i Schwerin, og et verdensomspennende nettverk av kvalifiserte distributører. Wangen har levert pumper til et bredt spekter av medier og til forskjellige bransjer siden 1969. Disse pumpene brukes over hele verden i følgende sektorer: biogass og landbruk, mat og drikke, spillvann og kloakk, kjemikalier, legemidler og papir.