HB Bremnestuva - Frøya Kommune

Kommuner oppgraderer sine høydebassenger

Bømlo kommune har som en av flere kommuner nylig bestilt nytt høydebasseng fra Brimer Servitech, som har opplevd sterk etterspørsel eller høydebassenger de siste par årene. Bassengene som leveres har ulikt utstyrsnivå, fra enkle bassenger til totalentrepriser på basseng med trappetårn, ventilhus og alle relaterte løsninger. 

0

Brimer Servitech har de siste månedene opplevd sterk interesse for sine løsninger på høydebassenger og nå har opparbeidet en god ordrereserve. Innen forholdvis kort tidsrom skal man levere høydebasseng til norske kommuner for til sammen 50 millioner kroner.

– Det ble et skikkelig rush inn i sommeren, der vi inngikk avtaler om høydebasseng i sju kommuner, fra Narvik i Nord til Tysvær i sør. Alle disse skal leveres i løpet av det neste året, sier konsernsjef Håvard Haanes i Entec, der selskapet Brimer Servitech inngår.

Byrkjelo Vassverk – Gloppen kommune

Bassengene har ulikt utstyrsnivå, fra enkle bassenger til totalentrepriser på basseng med trappetårn, ventilhus og alle relaterte løsninger. 

– Våre basseng og tanker har glatte komposittvegger, og kundene trekker ofte frem fordelene dette gir i mindre behov for rensing og vedlikehold som igjen gir lave driftskostnader, forklarer Haanes.

Bømlo er en av kommunen hvor man har inngått avtale om levering av et 1600 kubikkmeter stort basseng, med ferdigstillelse vinter/vår 2022. Bassenget leveres med trappetårn, veggluke for enkel tilkomst og pollenfilter på lufting av bassenget.

Dette er det sjette høydebassenget Brimer Servitech leverer til Bømlo Vann og Avløp siden 2003. 

Grunnarbeid før bygging av høydebasseng St. Hanshaugen i Bjørnafjorden kommune. Fra venstre Trond Vågenes (maskinkjører), Erik Mjånes(maskinkjører), Eirik Hagesæther, Bjørn Dale (bergsprenger) I midten: Salgssjef Gunnar Ristesund fra Brimer Servitech

– Hvite innvendige glatte flater i glassfiberarmert plast gjør vedlikeholdet av bassenget enklere. Samtidig er den utvendige løsningen slik at bassenget er minst mulig synlig i terrenget. For oss var likevel det aller viktigste Brimer Servitechs gode løsninger for vannutskifting og selvrens, sier prosjekts- og driftsleder Odd Petter Habbestad i Bømlo Vann og Avløp.

Brimer Servitech er en del av Entec-konsernet med base i Ulsteinvik på Sunnmøre. Selskapet Evotec, leverandør av håndteringsutstyr til den maritime industrien over hele verden, inngår også i konsernet.

– Vann, enten det er ferskt eller salt, er fellesnevneren for all virksomhet i Entec Group. Å bli valgt ut til å hjelpe norske kommuner med å gi innbyggerne rent og godt vann, er noe vi er stolt over, sier Haanes.