Bildet: Hallingtreff 2022 må utsettes på grunn av korona-situasjonen. Her fra fabrikkbesøket  på Hallingplast for to år siden, der Steinar Tragethon informerer noen av treff-deltakerne. Foto: Odd Borgestrand 

300 påmeldt, men Hallingtreff-jubileum utsettes

Bransjefolk vil gjerne møtes til et fysisk treff for å oppleve sosial kontakt, men sosial samling med kohorter, munnbind og minst èn meters avstand er  vanskelig å gjennomføre, og vil ikke gi den samme kvaliteten.

0

25 årsjubileet til Hallingtreff som skulle vært arrangert 10.-12. januar er vedtatt utsatt. -Med bakgrunn i de nye, nasjonale smitteverntiltakene fra Regjeringen mener vi det er riktig å utsette vår jubileumsmarkering, sier daglig leder i Hallingplast AS, Sverre Tragethon i en pressemelding fra arrangørene.

-Med nærmere 300 påmeldte er det utvilsomt en «nedtur» å fatte en slik beslutning, men en samlet arrangementskomité i Hallingplast, Rørinspeksjon Norge og Scandinavian Society for Trenchless Technology, SSTT, er enig om at dette er kjedelig og nødvendig, sier Tragethon videre.

-Vi er svært opptatt av at alle deltakere skal føle seg trygge når de kommer til jubileumstreffet, og håpet i det lengste at Hallingtreff 2022 kunne gå som planlagt. 

Fysisk treff uten munnbind

Bransjefolk vil gjerne møtes til et fysisk treff for å oppleve sosial kontakt, men sosial samling med kohorter, munnbind og minst èn meters avstand er  vanskelig å gjennomføre, og vil ikke gi den samme kvaliteten. I tillegg måtte vi ha avlyst utstilling og fabrikkbesøk, så det ville blitt et redusert treff.

Vanskelig beslutning

Hallingtreff er et særegent arrangement i norsk og nordisk vannbransje, og den særegenheten vil vi ta vare på videre, sier møtelederne Borghild T. Folkedal og Martina B. Svedahl. De innrømmer at beslutningen om å utsette treffet er vanskelig å svelge med tanke på at dette er et faglig og sosialt treff av beste merke.

 -Dessuten har vi i to år gledet oss til å treffe alle de hyggelige menneskene i bransjen vår. Derfor er dette så innmari kjedelig, sier Martina.

Alle deltakere, utstillere og forelesere får umiddelbart melding om utsettelsen. Ny dato for jubileumstreffet vil komme så snart dette er avklart blant annet med  forelesere og konferansehotellet Vestlia Resort på Geilo. Alle som har meldt seg på vil fortsatt stå registrert, og vil dermed beholde plassen til jubileumstreffet senere i 2022.