Ny leder for Ulefos fra nyttår av

Han har et brennende engasjement for industri og god kjennskap til de fleste prosesser i Ulefos’ verdikjede. Han er utdannet metallurg og sivilingeniør fra NTNU og har i en årrekke vært leder i Hydro,

0

Ved nyttår fratrer dagens leder for Ulefos-Gruppen sin stilling og en ny mann tar over stafettpinnen. Birger Solberg har ledet selskapet siden 2016. I perioden Solberg har ledet selskapet har Ulefos vært gjennom store og krevende endringsprosesser.

– Birger har vært med på å lage plattformen som Ulefos nå kan bygge videre på. Som styreleder vil jeg takke Birger Solberg for god innsats og ønsker ham lykke til videre, sier Carl Diderik Cappelen, styreformann i Ulefos-gruppen.

Martin Sagen er fra nyttår konsernsjef i Ulefos-Gruppen

Ved nyttår overtar Martin Sagen (50) fra Holmestrand som ny konsernsjef i Ulefos-Gruppen.

Sagen kommer fra stillingen som managing director i Speira. Sagen har solid bakgrunn fra forskjellige stillinger i Hydro. Han har blant annet vært fabrikksjef ved Hydro Holmestrand, fabrikksjef ved Hydro Sunndal og leder for produksjon og salg i Hydro Rolled Products Business Unit GE. Martin er utdannet metallurg og sivilingeniør fra NTNU.

– Ulefos er en tradisjonsrik og bærekraftig bedrift med et veletablert merkevare. Jeg har et brennende engasjement for industri og god kjennskap til de fleste prosesser i verdikjeden. Sammen med de ansatte skal det bli spennende å ta virksomheten videre mot visjonen om å bli den foretrukne leverandøren av ren vannforsyning og bærekraft. Jeg ser virkelig frem til å starte i Ulefos, sier den nye konsernsjefen.

Ulefos er et nordisk selskap innen vannindustrien etablert i 1657, med over 300 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Danmark. I Norge har Ulefos ca. 230 medarbeidere fordelt på 2 lokasjoner, Ulefoss og Kongsberg. 

Om Ulefos Gruppen