Ronald Christenhusz til venstre er ny daglig leder for Wallax. Pål Sture Skogfelt (høyre) er fornøyd med valget av daglig leder.

Prøvetiden er over for Ronald

Fra 1. januar 2022 er Ronald Christenhusz daglig leder i Wallax. Han har 11 års erfaring med inspeksjon av vann- og avløpssystemer og kommer fra Wallax egne rekker. 41-åringen er opprinnelig fra Nederland og er utdannet maskiningeniør fra Høyskolen i Haag.

0

Etter å ha ledet Wallax siden 2004 og i tillegg har fylt 70 år vil dermed Pål Sture Skogfelt overlate ansvaret yngre krefter.

– Ronald den rette til å ta over ledertrøya. Helt kvitt meg blir de ikke enda; det er altfor gøy å jobbe med renseanlegg, sier en fornøyd avtroppende daglig leder Pål Sture Skogfelt. 

Det er fra 1. januar 2022 at Ronald Christenhusz tar over som daglig leder i Wallax. 41-åringen, som opprinnelig er fra Nederland, er utdannet maskiningeniør fra Høyskolen i Haag. Han har 11 års erfaring med inspeksjon av vann- og avløpsnettet og kom om bord i Wallax- skuta i 2021 som salgsingeniør. Gjennom året 2021 har Ronald spisset kompetansen, blant annet ved å delta i kurset «mindre avløpsrenseanlegg» på NMBU i Ås.

– Prøvetiden er over. Jeg føler meg klar til å komme igang med å utvikle Wallax videre. Det er stort potensiale for mindre renseanlegg i Norge. Wallax har flere tusen anlegg i drift her i landet, og siden anleggene er laget i Sverige ser jeg stort potensiale for utvikling. Jeg har inntrykk av at Wallax er godt tilpasset nordiske forhold. Dermed har vi en fantastisk mulighet til å videreutvikle anleggene i takt med nye behov, sier Ronald.

Wallax har vært i Norge siden 70-tallet og det finnes blant andre et anlegg mellom Tvedstrand og Arendal som har vært i drift siden 1979. Wallax leverer renseanlegg i spekteret mellom en enkelt hytte og opp til 2000 pe, ca 30% er middelstore (50- 2000 pe) anlegg. Wallax har 6 ansatte i Norge + 6 samarbeidspartnere som utfører service ute i felt på vegne av Wallax.

Fra produksjonen av anlegg, som foregår i Sverige.

– Framtiden krever mer rensing for hver krone, og digitaliseringen er i gang for fullt. Vi er i gang med å oppdatere alle våre 2D tegninger til 3D modeller i Fusion 360, slik at produksjonen kan effektiviseres og tegninger til rørleggere og entreprenører blir enklere å lese. Samtidig jobber vi aktivt med å ta godt vare på våre samarbeidspartnere, og vi jobber med å etablere nye relasjoner. Som en del av dette kommer vi til å automatisere vårt service- og CRM system videre. Det begynner å bli mange Wallax anlegg i Norge, samtidig med at kravene på innrapportering økes. Så her har vi en liten jobb å gjøre. Teknologien er vårt viktigste konkurransefortrinn, men uten gode relasjoner vil det ikke funke. Er det noe jeg heldigvis ikke trenger å gjøre noe med så er det  arbeidsmiljøet i Wallax. Hyggeligere kollegaer enn det vi har her skal man se lenge etter. Vi er et lite team med høy kompetanse, og løser hverandres oppgaver når det er nødvendig, understreker Ronald.

Wallax AS produserer renseanlegg i glassfiber fra 5pe opp til cirka 2000pe. Anleggene kjennetegnes av enkel og pålitelig drift. Wallax anlegg finnes i Norske fjellheimer, på diverse øyer på Sørlandet og langt opp i Nord Norge.

– Anleggene er et populært valgt for hytteutbyggere som ønsker et renseanlegg som krever lite areal, og klarer seg med forholdsvis lite tilsyn. Med riktig service gjør de jobben år etter år. Vi gir 15 års garanti på våre anlegg, avslutter Ronald Christenhusz.