StjerneBjønn konsoll 250-300 med Ulefos Esco ventilkryss

To nye konsoller til montering av ventiler

Forankring av ventiler med konsoller handler både om sikkerhet og effektivitet. Nå kompletterer Ulefos utvalget med to nye konsoller, tradisjon tro til montering av både egne armaturer og spesielt laget for armaturer fra tredjepart.

0
StjerneBjønn Fleksibel konsoll DN100-200

Denne uken kunne Ulefos melde at de har fullført sitt komplette utvalg av konsoller, der man kan tilby konsoller av ulike typer, som passer både til sine egne ventiler og til ventiler fra andre produsenter.

– Disse konsollene er som de andre støpt her på Ulefos av gjenvunnet og kontrollert skrapjern og deretter overflatebehandlet med epoxy på Kongsberg. Materialet er testet og styrken dokumentert. Designet er gjort med tanke på lett håndtering, de kan enkelt settes sammen for hånd og festes til bolter i gulvet. Så er det bare å heise ned ventilene og skru de fast. Husk forresten aldri å bruke kjetting, ventiler skal løftes i stropper, så ikke den flotte overflatbehandlingen tar skade, sier produktsjef Line Brekke Rasmussen hos Ulefos.

StjerneBjønn konsoll 250-300p

Den ene av de nye modellene er laget spesielt for eksterne ventiler, som Hawle Combifleks Junior DN80/200 eller AVK fleksibelt kombikryss DN100-DN200

– Vi har kalt denne modellen StjerneBjønn Fleksibel DN100-200, med tanke på at den er fleksibel i utforming. StjerneBjønn serien har i en årrekke vært en anerkjent konsoll for prefabrikkerte kummer på det norske markedet, så dette er samme kvalitet bare i ny utforming. Det er en trygg og sikker konsoll med lang levetid, og er et kortreist produkt med lavt utslipp, sier Rasmussen.

Den andre nye modellen heter StjerneBjønn DN 250-300, og denne er skreddersydd for Ulefos eget Esco armatur DN250-DN300, men går også fint til Hawle combi 3/3 og 4/4 og AVK kombikryss 3- og 4-veis.

Line Brekke Rasmussen, her med granulatfanger

– Vi synes det er fint med fleksible løsninger, det gjør alt enklere for kommuner og entreprenører. Det blir mindre lagerhold og enkel montasje. Alle våre konsoller er naturligvis tilgjengelige som filer i Vardak og Novapoint, for den som skal sette seg ned og tegne kummer, forteller Rasmussen.

Med lanseringen av de to nye konsollene har man dermed fullført hele sitt leveringsprogram, som omfatter konsoller i klassen 25-65 tonn styrke og fra DN 100 til DN 400.

Det var for snart 10 år siden at Drammen kommune kom med et innspill til Ulefos om at ventilene burde utstyres med festeører, slik at man enklere kunne forankre de i kummer og tekniske rom. Tidligere ble ventiler vanligvis plassert i støpte betongkrybber, og deretter festet til disse med metallbånd. Det første krysset med forankringsører gikk til en kum på Heimdal i Trondheim kommune.

Ikke lenge etterpå kom imidlertid spesiallagde konsoller på banen, som gjorde det enda enklere å montere ventilene samtidig som de kom høyere opp. I dag er det blitt vanlig at produsenter av kummer støper inn bolter i bunnplaten etter mål, slik at konsollene enkelt kan monteres på bunnen. Deretter kan ventilen festes på konsollen. I dag er det også forskriftsmessige krav til standard på dette gjennom VA-Miljøblad.