Grossist kjøper pumpeleverandør

Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Intec Pumper AS. Oppkjøpet er en del av Ahlsells satsing innen vann, avløp (VA) og bygg.

0

Selskapet leverer komplette løsninger for pumping av vann og avløpsvann så vel som kundeunike løsninger på prefabrikasjon av pumpestasjoner. Intec Pumper AS leverer sine produkter, løsninger og tjenester til entreprenører, vei- og tunellbyggere, rørleggere, fiskeoppdrettere og offshore- og marine-kunder i offentlig og privat sektor.

Foruten kontor, butikk, lager, prefabrikasjon og serviceverksted på Vinterbro utenfor Oslo, har selskapet avdelinger på Biri og i Bergen.

Urbanisering

— Intec Pumper har spesialisert seg på pumpeteknikk og forskjellige pumpeløsninger, og har en helt unik kompetanse på et fagområde som Ahlsell ønsker å vokse på. Med økt befolkningsvekst og urbanisering som stiller større krav til infrastruktur, parallelt med klimaendringer som gir økt behov for transport og rensing av vann, ser vi at det er et stort potensial for gode løsninger på dette området framover. Gjennom oppkjøpet får vi 32 nye kollegaer med spesialkompetanse innen pumpeteknikk i et selskap som har en meget god posisjon i markedet og er kjent som en kvalitetsleverandør, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell.

Logistikk

For både Intec Pumper og Ahlsell handler oppkjøpet om å skape et enda bedre tilbud til kundene. Fremover vil Intec Pumper sine kunder få tilgang til Ahlsells brede produktsortiment og suverene logistikktilbud, mens Ahlsells kunder i enda større grad vil oppleve at de får «alt på ett sted».

— Helt siden oppstarten har vi satt leveringspresisjon, pålitelighet og kvalitetsprodukter i høysetet. Ahlsell er kjent for å være gode på disse punktene selv, så da de kom på banen visste vi at dette oppkjøpet kom til å bli et løft for alle kundene våre, sier Ole Andre Hellem som er daglig leder og eier i Intec Pumper.

— Intec Pumper sin suksess er tuftet på produkter og løsninger proffkundene stoler på samt kompetente og serviceinnstilte medarbeidere. Alt dette blir med videre, og sammen skal vi nå sikre et enda bedre tilbud til fagfolk i bransjen. Vi forventer at oppkjøpet vil tilføre begge parter nye muskler fra første dag, tilføyer divisjonsdirektør Therese Bjelde.

Ahlsells bærekraftstrategi preges av mottoet «handlekraft på bærekraft». Også her ser Ahlsell klare fordeler for kundene og markedet i forbindelse med oppkjøpet av Intec Pumper.

— Med Intec Pumper med på laget ser vi fram til å fortsette vårt arbeid med å skape et mer bærekraftig samfunn. Selskapet tilbyr både prefabrikasjon og serviceavtaler som inkluderer levering av reservedeler og erstatningsprodukter, og dette vet vi bidrar til merverdi for kunden i form av mer lønnsomme og bærekraftige løsninger over tid. Noe vi også har høyt fokus på i Ahlsell,avslutter Runar Hansesætre.

Intech Pumper har 32 ansatte med en omsetning på om lag 200 millioner. Oppkjøpet er en del av Ahlsells satsing innen vann, avløp (VA) og bygg.