Marta Rojo Alonso er ny CEO for Sterner Group

Ny konsernsjef hos Sterner

Den nye konsernsjefen Rojo ble ansatt som finansdirektør i Sterner Group i august 2022. Hun har mer enn 25 års internasjonal næringslivserfaring, hovedsakelig innen akvakultur i Europa, Asia og Sør-Amerika.

0

Styret i Sterner Group og konsernsjef Kim David Lid har etter samtaler kommet til enighet om at han fratrer sin stilling med virkning fra 12. april. Styret har utnevnt Marta Rojo Alonso som ny CEO.

Styret takker Lid for hans betydelige innsats for selskapets vekst og utvikling de siste 10 årene. Lid takker på sin side for årene i Sterner, og ønsker styre, ledelse og alle ansatte lykke til i det videre arbeidet med selskapet.

Den nye konsernsjefen Rojo ble ansatt som finansdirektør i Sterner Group i august 2022. Hun har mer enn 25 års internasjonal næringslivserfaring, hovedsakelig innen akvakultur i Europa, Asia og Sør-Amerika. Tidligere arbeidsgivere inkluderer Mowi og Skretting, og hun kom til Sterner fra stillingen som CFO i oppdrettsselskapet Salmones Camanchaca i Chile.

– Marta har en imponerende bakgrunn og de rette kvalitetene for å realisere Sterner Groups ambisiøse planer om å bli en ledende aktør innen landbasert oppdrett i Midtøsten, samtidig som vi opprettholder vår sterke posisjon i Norge som leverandør av vannbehandlingsløsninger, sier Arild Hustad, styreleder i Sterner Group i en pressemelding.

Rojo ser frem til å lede virksomheten i en fase med vekst og internasjonalisering.

– Jeg er takknemlig over tilliten fra styret når Sterner nå går inn i en ny og spennende fase der vi skal etablere oss på eiersiden innen landbasert oppdrett. Jeg ser frem til å bidra til selskapets videre vekst og suksess, sier Marta Rojo Alonso.

Sterner Group
Morselskapet Sterner Group AS eier selskapene Sterner AS, Sterner Seafood AS og Sterner Solutions AS.
Samlet omsetning i 2021 var 273 millioner kroner.
Sterner Group
er etnNorsk konsern som har spesialisert seg på teknologi for vannrensing og vannbehandling.
Gruppen har en ledende posisjon innen RAS-anlegg og brønnbåtteknologi, samt rensing av drikke- og avløpsvann.
Sterner Group
har spesialisert seg på behandling av slam fra oppdrettsanlegg, og har blant annet utviklet verdensledende teknologi for biogassproduksjon fra fiskeslam som eneste råstoff. 
Sterner ble etablert i 1990, og i dag har Sterner-konsernet 100 ansatte og har virksomhet på Ski, i Porsgrunn, i Bergen og på Leknes i Nordland.