F.v. Stig Skarstein, avdelingsleder hos Axflow, produtksjef Mariya Simon hos Axflow og Udo Diehl, applikasjonsingeniør hos Axflow Europe innen målerteknologi.

Mer nøyaktige vannmålere med fjernmåling

En god vannmåler sørger ikke bare for rettferdig fordeling av felleskostnadene i en kommune. Den vil også hjelpe deg å oppdage mindre lekkasjer i huset. Trådløse vannmålere er i ferd med å bli populære i norske kommuner.

0

Stadig flere kommuner vurderer å gå for trådløse vannmålere, og utviklingen innen målerteknologi går i en rasende fart.

Under messen Kommunalteknikk kunne Axflow presenterer en serie svært nøyaktige vannmålere, basert på elektromagnetiske målinger. Målerne har også trådløs avlesing, noe som gir store muligheter for innsamling av data.

– Moderne, nøyaktige vannmålere gir ikke bare rettferdig faktura til forbruker, det er også med på å oppdage lekkasjer i bygg, forteller produktsjef Mariya Simon hos Axflow til VANytt under messen.

Simon kan fortelle at trådløse vannmålere er godt mottatt i Norge, og at flere kommuner har tatt i bruk den nye teknologien.
Selv om en avansert trådløs vannmåler koster mer i innkjøp tjener den seg fort inn i besparelser for både kommune og forbruker.

-Den tar på en måte pulsen på husets vannforbruk og gjør det enklere å få oversikt over forbruket. Dermed man man sette inn tiltak både oppstrøms og nedstrøms, sier Udo Diehl, applikasjonsingeniør hos Axflow Europa innen målerteknologi til VANytt.