Avdelingssjef Annika Jung og regionsjef Agathe Børhaug utvider tilbudet

Bergens nye “One Stop Shop” for rørleggeren

BERGEN: Ahlsell fortsetter sin butikksatsing over det ganske land. Nå er det rørleggerne i Bergen sin tur til å få bransjens mest komplette kombinasjon av VVS-materiell, arbeidsklær, verktøy og verneutstyr under samme tak

0

Ahlsell har en lang og stolt historikk i Hordaland, og med sine syv butikker er det ingen andre regioner i selskapet som har flere enn nettopp her. Butikken i Fabrikkgaten er den største av dem, med inntil 140 håndverkere innom hver dag. Når Ahlsell bestemte seg for å rulle ut sitt nye butikk-konsept i Bergen – ofte omtalt som fagmannens “One Stop Shop” – var det naturlig at det ble i denne butikken.

– Fabrikkgaten har i alle år vært komplett på alle våre fag, med unntak av verktøy og verneutstyr. Når vi nå integrerer dette i butikken, er det både fordi vi ønsker å gi våre rørleggerkunder et totaltilbud uten at de trenger å bruke tid andre steder, men også for at håndverkere generelt både skal finne verktøyet de trenger og kunne slå av en prat med de som kan faget.
Det sier regionsjef Agathe Børhaug, som forteller at det nye konseptet er et resultat av at Ahlsell sin rene verktøybutikk på Minde – kun et steinkast unna – nå har blitt samlokalisert med Fabrikkgaten. Hun er ansvarlig for butikkene og salgskorpset i Region Vest, og har store forventninger til det nye konseptet.

– Vi gjør dette først og fremst for å posisjonere oss som det naturlige førstevalget for alle rørleggerne i byen. Resultatet håper vi selvsagt skal bli en god og lønnsom vekst for selskapet, sier Børhaug som legger til at denne butikksatsingen kommer i kjølvannet av Ahlsells strategi om flerfaglighet og kryssalg.

– Kundene er veldig fornøyde og vi har allerede fått mange positive tilbakemeldinger. Flere gleder seg over at de ikke lenger behøver handle VVS-materiellet og alt det andre man trenger for å gjøre jobben, i forskjellige butikker.
Det forteller den nye butikksjefen i Fabrikkgaten Annika Jung – for det er ikke bare butikken som er fornyet. Jung som til nå har ledet butikken på Minde, tar i tillegg til varesortimentet med seg to av sine tidligere kolleger, og øker dermed bemanningen i Fabrikkgaten fra 5 til 8 personer. Jung påpeker viktigheten av å ha verktøykompetanse i butikken.
– Det å selge verktøy er ressurskrevende. Enten det er snakk om verktøy, verneutstyr eller arbeidsklær, har kunden større behov for veiledning og det å kunne prøve utstyret, mener Jung som fremhever den lange fartstiden flere av de nye menneskene i butikken har innenfor dette feltet.
Men å flytte mennesker er den enkleste delen av jobben. Å flytte varene fra en hel butikk noe ganske annet. Jung forteller om den krevende prosessen med å samlokalisere varesortimentet fra to ganske ulike butikker.

– Kongstanken var å få inn 340m2 med verktøy og verneutstyr, uten at det skulle gå på bekostning av det eksisterende VVS-sortimentet. Det høres kanskje umulig ut, men det har tvunget oss til å være mye smartere når det gjelder bygging av butikken, både i forhold til lagerhåndtering og butikkinnredning.

– Det er viktig at de ansatte er stolte over butikken vår, og det har de nå all grunn til å være, avslutter Børhaug som i likhet med Jung gleder seg over å være i mål med det de begge mener må være den beste proffbutikken i byen.

FAKTA:
  • Ahlsell flytter sin verktøybutikk på Minde i Bergen inn i Fabrikkgaten
  • Det markeres med åpningsuke fra 21. – 25. august
  • 15 leverandører nye hver dag, konkurranser og åpningstilbud
  • Onsdag 23. august er offisiell åpning med snorklipping og kake
  • Fredag 25. august er åpningsfest for kunder og leverandører i Vikinghallen