Svensk vannverk slått ut av tele-trøbbel

Vannverket Gimo i Nord-Uppland fikk problemer med drikkevannforsyningen i forbindelse med Tele2s store problemer med telekommunikasjon og internettrafikk i torsdag morgen 31. januar.

0

Det var torsdag morgen 31. januar at Gästrike Vatten gikk ut med en melding om problemer med vannforsyningen i Gimo, Östhammar kommune. En rekke abonnenter hadde blitt uten vann og trykket var lavt i rørnettet.

Gästrike Vatten har i etterkant uttalt at vannforsyningsproblemet var en konsekvens av Tele2s kommunikasjonsproblemer som hadde forkeommet om natten, noe som medførte at kontroll og kommunikasjon med blant annet vannverkene i Gimo ble påvirket.

– Kommunikasjonen til våre anlegg går via Tele2, og det er det som gjorde vannforsyningen i Gimo slått ut. Vi har ansatte på plass, og dette vil bli løst snart, sier Patrik Andersson, Gästrike Vatten, i en kommentar til avisen UNT.

Feilen ble løst innen noen timer. Gästrike Vatten har oppfordret abonnenterne i Gimo til å fortsette å koke vannet som et forsiktighetsmål siden store deler av nettverket har blitt påvirket. Området Gimo har ca. 2800 innbyggere.
KIlde: Cirkulation