Her viser AVK Norge frem noen av sine produkter under besøket i Tromsø.

Verdens nordligste VA-messe vel blåst

VA Tour Norge ble avholdt i Tromsø og Bodø sist uke. Konklusjonen kan sammenfattes med en rekke fornøyde utstillere og besøkende, fullsatte seminarer og et stort kunnskapsutbytte.

0

Ca 250 besøkende, utstillere og talere deltok på de to messene på VA Tour Norge 2019. Nå fortsetter planleggingen før Touren 2020, da man vender tilbake med en enda større og mer utviklet VA Tour.

VA Tour Norge ble altså i år holdt i Tromsø og Bodø, og kan sammenfattes med en rekke fornøyde utstillere og besøkende, fullsatte seminarer og et stort kunnskapsutbytte.

Aldri noensinne har en så omfattende VA-messe blitt arrangert på så nordlige breddegrader. Premieren av turneen ble avholdt i fjor på fire steder i den sørlige delen av Norge – Stavanger, Oslo, Bergen og Trondheim – men i år var det klart for at Nord-Norge skulle få besøk av landets ledende leverandører av VA-produkter og VA-tjenester.

– Det har vært en veldig vellykket beslutning å komme til Nord-Norge, sier Bjarne Haugland, daglig leder i VA- og VVS-produsentene VVP.
– Besøkende på VA Tour verdsetter i høy grad at vi kommer til dem og gir dem muligheten til å enkelt ta del i alle nyheter og all kunnskap som våre medlemmer kan tilby. Vi har fått en fantastisk positiv respons, og alle ønsker at vi vender tilbake med VA Touren.

Saken fortsetter under bildet:

Flere av utstillerne holdt foredrag under VA Tour. Her er det Ulefos om er i ilden.

– Besøkende på Touren hadde muligheten til å ta del i mengder av nye produkter og produktdemonstrasjoner, samt å lytte til et variert og aktuelt seminarprogram. Mange av gjestene ble der i flere timer og anså dagen som en svært god anledning til å utvikle sin kompetanse, fortsetter Bjarne.

Seminarprogrammet bestod av emner som bl.a. lekkasjesøk, instrumentering, sikkerhet i vannkummer, miljø og digital teknologi i ledningsnettet, avløpsrensing og 3D-prosjektering.

– VA Tour som konsept har blitt en stor suksess, sier Björn Delin, daglig leder på BraMässor, som sammen med VA- og VVS-produsentene VVP arrangerer Touren.
– Selve ideen med å ta Norges ledende VA-foretak på en Tour gjennom Norge for å treffe sine kunder har vært ettertraktet, og kombinasjonen utstilling/seminarer har vært svært populær. Nå skal vi sette oss ned for å planlegge hvilke steder som skal få besøk av Touren i 2020.