Lanserer flere sluseventiler 

Ulefos utvider sin Esco Flex-serie av fleksible sluseventiler med to nye utgaver – DN 250 og DN 400. Ved nyttårstider kommer dessuten versjon DN 200 og neste år legges DN 150 til. Dermed vil man kunne tilby en komplett rekke av fleksible ventilkryss og T-rør, fra de minste til de største dimensjoner.

0

Markedet etterspør stadig flere dimensjoner av ventilkryss med fast senterdel og frihet til å bygge på og bygge ut med ulike dimensjoner og løsninger. Ulefos har allerede sin Aquosus serie i fra DN 65 og opp til DN 200. I klassen større enn dette hadde man inntil nylig Esco Flex sluseventil i DN 300, ved siden av sine tradisjonelle Sputnik faste ventilkryss. Nå er man i gang med å utvider Esco Flex utvalget med to nye dimensjoner, henholdsvis DN 250 og DN 400, og flere vil altså følge.

Kristian Drolsum hos Ulefos

– I de større dimensjonene har vi lenge hatt den gode gamle traveren Ulefos Esco Sputnik sluseventil. Disse står i titusenvis i norsk vannforsyning. Vi har imidlertid sett at etterspørselen etter fleksibilitet er stigende. Ved å utvikle hele rekka av Flex ventiler i større dimensjoner vil vi i løpet av neste år kunne stille med alle aktuelle størrelser av sluseventiler med separat senterdel, helt fra Aquosus på DN 65 til Flex på DN 400, forteller Kristian Drolsum hos Ulefos. 

Flex ventilserie er utviklet og produsert i Norge og bygger på de beste løsningene fra Aquosus og Sputnik, samt ny teknologi. Alle modeller i Flex serien har serviceuttak, syrefaste bolter og muttere og lufteventil. Selve slusen er EPDM belagt og har glidebrikker i POM, som gir svært lavt operasjonsmoment. Solide løfteører gjør den trygg og lett å håndtere, og med sitt lave åpnings-og stengemoment er den enkel å manøvrere.

– Vårt nordiske klima med mer varierende temperaturer og fire årstider, noe som krever robuste og holdbare løsninger. Vi er stolte av å kunne tilby produkter av en slik robust kvalitet, og de nye dimensjonene er intet unntak, dette er hestøpt kvalitet, understreker Drolsum, som takker brukerne for gode innspill basert praktiske erfaringer.