Ny varsler om farlige gasser i VA-miljøer

GasAlertMicroClip X3, er en ny bærbar multi-gass detektor med ny oksygen sensor teknologi med lengre levetid på sonden. Målerene har også bransjens første IP rating på 68 for multigass enheter, noe som gir ekstra beskyttelse mot støv og fuktighet.

0

– Innen VA – miljøer og forøvrig andre steder dannes det farlige, usynlige gasser. Det er svært viktig at man har et pålitelig instrument som varsler dersom det skulle forekommer gass, sier Frank Tenden hos Krohne Instrumentering til VANytt.
Krohne lanserer nå en ny  bærbar multi-gass detektor som har en helt ny oksygen sensor teknologi. Sonden gir fem års levetid og dessuten bransjens første IP rating på 68 for multigass enheter, noe som gir ekstra beskyttelse mot vann og støvinntrenging.
– Måleren er konstruert av BW Technologies by Honeywell, og den vil redusere kostnadene for kunder ved å levere stabil og nøyaktig ytelse under tøffe forhold, sannsynligvis uten bytte av sensor på 5 år, sier Tenden.

GasAlertMicroClip X3

Fuktighet

GasAlertMicroClip X3 tilfredsstiller mange krav. I tillegg til kontinuerlig overvåkning av nivå til fire gasser samtidig får man brukervennlighet, enknappsbetjening; kompakt lett design, IntelliFlash, oppladbart lithium polymer batteri som gir 18 timers driftstid og ytelse i ekstreme temperaturer
Enheten ble konstruert med en IP-68 rating som gir komplett beskyttelse mot støv, samt nedsenking i vann i opptil 45 minutter. Med denne detektoren kan bedrifter opprettholde trygg drift og bedre administrere sine vedlikeholdskostnader.

Sonder tæres
I dagens industrielle miljøer, blir oksygen sensorer vanligvis brukt opp raskere enn sensorer for andre gasser. Honeywells nye sensor i  bruker en ny mekanisk design som erstatter det tradisjonelle blyanode prinsippet. Dette gjør at sensoren vil kunne fungere mer enn dobbelt så lenge som konvensjonelle oksygen sensorer. Instrumentets nøyaktighet påvirkes minimalt av svingninger i temperatur, trykk, fuktighet og andre typer ytre påvirkninger, dermed sikres et enda høyere nivå av sikkerhet og pålitelighet.
GasAlertMicroClip X3 leveres med tre års garanti.

Om KROHNE Instumentation:
KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vel som analyse og signalbehandling. Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980. Hovedkontoret ligger i Moss. Selskapet har 24 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger. KROHNE står for innovasjon og maksimal produktkvalitet og er en av markedslederne innenfor industriell måleteknologi.