Haco renseanlegg kommer over på Kinesiske eiere. Foto: Goodtech Environment

Kinesisk miljøteknologifirma kjøper Goodtech Environment

Goodtech har inngått avtale med det kinesiske selskapet Anhui Guozhen Environmental Protection Technology Joint Stock om salg av samtlige aksjer i Goodtechs datterselskap Goodtech Environment.

0

Anhui Guozhen Environmental Protection Technology Joint Stoc (GZEP) er et storskala miljøteknologiselskap som driver virksomhet innen behandling av avløpsvann og avfallshåndtering i Anhui-provinsen i Kina.

GZEP er notert på Shenzhen børsen. Største aksjonær er Anhui Guozhen Group Joint Stock Limited Company som kontrollerer ca. 44 % av aksjene. GZEP hadde i 2014 en omsetning på ca. NOK 1,3 mrd.

Kjøpesummen for samtlige aksjer i GEAS er avtalt til NOK 44,4 millioner (egenkapitalverdi). Kjøpesummen skal i sin helhet betales på datoen for overtakelse, som er forventet å finne sted i januar 2016.

Per overtakelsen skal GZEP innfri Goodtechs lån til GEAS på NOK 20,6 millioner. Goodtech har forpliktet seg til, før overtakelsen, å kjøpe samtlige aksjer GEAS eier i det heleide datterselskapet GE Göteborg AB til bokført verdi på ca. NOK 2,7 millioner. GE Göteborg AB har ingen operativ virksomhet.Kjøpesummen skal finansieres gjennom GZEPs egne midler.

– Jeg er overbevist om at dette blir veldig bra for selskapet, GZEP er en faglig svært kompetent organisasjon som kommer til å bidra i utviklingen i Norge. Samtidig ser vi et voksende behov for desentraliserte mindre anlegg også i Kina. Utviklingen kan bli meget bra, sier konserndirektør Rune Hoseth i Goodtech Environment til VAnytt.

Goodtech Environment er leverandør av skreddersydd miljøteknikk, produkter og løsninger for miljøproblemer.
Goodtech (ASA) er notert på Oslo Børs, omsetter for ca NOK 2,4 milliarder og har ca. 1500 medarbeidere på et 40-talls steder i Norge, Sverige og Finland. Selskapet leverer prosjekter, tjenester og produkter innen elektro- og prosessteknikk, miljøteknikk og industriteknikk til energi, industri, infrastruktur, bygg og offentlig sektor i Norden.