Illustrasjonsfoto

Brødrene Dahl rammet av cyber angrep

Brødrene Dahl er rammet av et cyberangrep i sine datasystemer. Det jobbes med å avdekke omfanget av virusangrepet som rammet det franske morselskapet Saint-Gobain og dermed også BD tirsdag 27. juni.

0

Brødrene Dahls datasystemer er angrepet av det som trolig er virus, og er derfor ikke tilgjengelige for kundene. I en informasjonsmelding forteller salgsdirektør Rolf Tveter at alle servicesentre holder åpent som vanlig.

– Jeg kan bekrefte at vi er utsatt for et målrettet cyber angrep. Vi har rutinemessig tatt ned våre systemer, og installerer nå, nye antivirus programmer. Vi gjør alt for å hjelpe kundene våre via våre servicesenter og lokal distribusjon. Dette til vi har fått våre systemer opp igjen så raskt som mulig, sier Roger Lunde til VVSForum.

Etter hva VVSForum erfarer har all utkjøring fra sentrallager midlertidig stanset, hverken til andre lagre eller til kunder direkte. Alle henteoppdrag for kunder blir behandlet manuelt ved de enkelte avdelinger. De ansatte har også blitt instruert om å ikke benytte seg av visse deler av datasystemet.
– Ved telefonkontakt benytt mobilnummer eller direktenummer. Vi beklager de ulemper det medfører for våre kunder, sier Rolf Tveter i meldingen.