Trolig Norges første bruker av den nye muffa

Strekkfast universal repmuffe for alle rørtyper

Efas lanserer en enkel og hurtig reparasjonsmuffe i polypropylen for trykkrør. Muffen går til alle rørtyper og har rom for 4 mm avvik mellom rørdim. Jo høyere trykk, desto bedre tetning. Et langt forseglingsområde kompenserer for avstand mellom rørstussene.

0

Efas presenterer denne uken en ny reparasjonsmuffe fra Plasson i PP utførelse for trykkrør. Muffen er slank og enkel å få på plass, lett å stramme til og meget solid.

– Som vanlig har Plasson tatt fram et nytt leketøy for rørlegger, dette er en sinnrik og praktisk skjøte muffe som gir total pålitelighet, PN 16 klasse. Jeg synes alle rørleggere bør ha et utvalg av disse på lur i kassa, sier Terje Velle ved Eurofusion til VANytt.

Universell
Muffen er bygget over klassisk union-prinsipp og kommer i ulike størrelser. Dimensjonene følger klassisk tomme-dimensjoner, altså fra ¾”(25 mm) til 2”(64 mm) og har rom for 1-2 mm avvik i dimensjoner. Selv om muffen er i PP passer går den til ulike rørmaterialer i plast og metall. Hver union er utformet for å spenne over flere dimensjoner.

– Her er det ikke behov for kraft, den kan skyves lett frem og tilbake. En tjukk o-ringsforsegling kan kompenserer for dårlig rørkvalitet. Jo høyere trykk, desto bedre tetning, forteller Velle.

Hoveddel og mutter er i robust PP – som gir solid styrke og belastningsmotstand.

– Det er mange gode egenskaper bygget inn i denne, men fremst av alt har den et langt forseglingsområde, som kan kompensere for ødelagt del eller avstand mellom rør. Muffen er egnet for bruk med vann opptil 45°, og vil dermed har et stor anvendelsesområde. Muffen er allerede lagerlagt hos Heidenreich, takket være Frode Gjenga, forteller Velle.

Plasson har kommet med en ny reparasjonsmuffe