Ivan Ali ble årets unge rådgiver i 2016. I dag er hun VA-ingeniør hos Sweco Norge. Foto: Sweco.

Hvem er Norges mest talentfulle unge rådgiver?

Har du en ung, kompetent og fremgangsrik rådgiver som kollega i din virksomhet? Nå kan selskapet du jobber for nominere vedkommende til kåringen av Årets Unge Rådgiver i RIF-regi.

0

Ikke bare er dette en tittel som vinneren vil sette stor pris på, men premien er en tur til den europeiske ingeniørforeningen EFCAs seminar neste vår som vil gi vinneren ny innsikt og fungere som en motivasjonsboost.

Helt siden 2002 har RIF delt ut prisen til en ung rådgiver som utmerker seg med fremragende arbeid innenfor sitt arbeidsområde, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet. Gjennom å hedre dyktige rådgivere under 35 år bidrar prisen til å vise mangfoldet i næringen og å skape forbilder for andre.

I 2016 vant Ivan Ali fra Sweco prisen, og premien var en inspirerende tur til København og den årlige konferansen for Foreningen for Europeiske rådgivende ingeniørfirmaer (EFCA). Her fikk hun blant anledning til å treffe andre talentfulle unge rådgivere fra Europa.

Nå kan du nominere
Fristen for å nominere kandidater til årets pris er fredag 22. september.

Det er mulig å nominere innen to kategorier: Fageksperten og Prosjekteringslederen. Det kåres én vinner som får tittelen Årets Unge Rådgiver, mens to finalister får hederlig omtale.

Hvem kan nomineres?
Kandidaten trenger ikke være RIF-godkjent, men må være ansatt i et RIF-firma.
Kandidatene må være under 35 år. Forslag kan sendes inn av alle som har forslag til prismottaker. Ingen kan foreslå seg selv som mottaker. Forslagene vurderes av en jury. Dersom ingen verdig vinner finnes, vil prisen ikke bli delt ut.

Kriterier for tildeling
For å kunne gi juryen et best mulig grunnlag for å vurdere kandidatene, har vi satt opp seks egenskaper og kvalifikasjoner juryen legger vekt på innenfor hver kategori. Vi ber derfor om at nominasjonen struktureres etter hvordan kandidatene oppfyller disse punktene:

Årets Unge Rådgiver – Fageksperten
1.Er et faglig fyrtårn og en spydspiss innen sitt område
2.Er nysgjerrig og nyskapende
3.Løfter faget
4.Er en god formidler, har evner til å kommunisere, slik at kunnskapen blir tilgjengelig for andre
5.Viser evne til praktisk/kommersiell anvendelse av kunnskapen
6.Bidrar til å synliggjøre rådgiverbransjen

Årets Unge Rådgiver – Prosjekteringslederen
1.Har gode lederegenskaper og er god til å kommunisere
2.Har en god forståelse av gjennomføringsmetodikk, arbeidsprosesser og viktigheten av god prosjekteringsledelse
3.Har god forståelse av de tekniske fagene og de tekniske utfordringene, og nødvendig samspill mellom dem
4.Evner å bruke oppdraget til å videreutvikle selskapet og utvikle prosjektdeltagerne
5.Er en god lagbygger
6.Er kundeorientert

RIF trenger også:
•Kandidatens navn
•Kandidatens fødselsdato
•Kandidatens arbeidsgiver

Prisen består av en studiereise til den europeiske møteplassen for rådgivere, EFCA-konferansen, våren 2018, forutsatt at de har samme arbeidsgiver som på tidspunktet for tildelingen. Her er det blant annet en egen sesjon for unge rådgivere. RIF vil også bidra til at de beste kandidatene får velfortjent medieomtale.

Nominasjoner for 2017 sendes til rif@rif.no innen fredag 22. september. Spørsmål rundt konkurransen kan rettes til Trond@rif.no eller mobil 40241000.