Illustrasjonsfoto

Vitek etablerer avdeling på Østlandet

Viteks avdeling i Østfold kommer i første runde til å fokusere på VVS. På sikt kan det bli mer aktivitet innen hovedfeltet til Vitek, som er rørinspeksjon, rensing av rør, tetthetsprøving, lekkasjesøk og rørfornying.

0

Fra første oktober er rørleggermester Anders Ramsøe ansatt i Vitek AS, ved deres nye avdeling i Østfold.

Ramsøe har en solid erfaring som rørlegger både som eier av rørleggerfirma, som bas på storanlegg og som tradisjonell rørlegger. Siden han ble ferdig utdannet i 1983 har han skaffet seg erfaring med alle typer rørleggerarbeid.

– Hos oss kommer han først og fremst å jobbe med vannbåren varme, noe som han har lang erfaring med. Han har lagt Wirsbo-rør «over hele Stor-Oslo», han har vært sentral ved byggingen av snøsmelteanlegget ved Gardermoen-prosjektets første etappe i 1996 og ved gulvvarme- og snøsmelteanlegget på Telenor-bygget på Fornebu for å nevne noe. Han har bred erfaring fra varmepumper, solfangere, gas- og vedfyringsanlegg og fra å legge og vedlikeholde vannbårne varmeanlegg i store og mange industrianlegg, sier Carl Christian Sibbern, daglig leder i Vitek.

Anders Ramsøe

Gjennom årene har Ramsøe skaffet seg mye erfaring og kunnskap om lekkasjesøking, rensing, feilsøking og utbedring av vannbårne anlegg. Dette vil trolig komme Viteks kunder til nytte.

– Alle rør har en levetid, men rørenes effektivitet svekkes etter hvert. Røranleggets levetid kan imidlertid forlenges betraktelig ved kontroll og ettersyn, sier Anders.

VITEKs avdeling i Østfold kommer til å fokusere på VVS og satse på rørleggertjenester, og da særlig på nisjer som blant annet vannbåren varme. På sikt kan det bli mere i symbiose med morselskapet i Bergen, med blant annet rørinspeksjon, rensing av rør, tetthetsprøving, lekkasjesøk og rørfornying.

– Vi ønsker en tilnærming mot rørleggerbransjen. Vi har så mye å bidra med til hverandre i VVS- og VA-bransjen. Tiden er inne for å være mere åpne for dette. Vår satsing er et ledd i dette og vi er særdeles fornøyde med å få med Anders Ramsøe på laget. Han har et bra fotavtrykk i bransjen og blir en sentral person i VITEK», sier Sibbern.