Fotografert med viltkamera: Politiet mener denne mannen står bak en rekke vannsabotasjer i Bærum kommune de siste åtte årene. Han slo sist til 31. august, og ble da fanget på film. Politiet håper nå at noen kjenner igjen mannen på bildene og kan bidra med tips for å oppklare den spesielle saken. Foto: Politiet

VA-sabotør på ferde i Bærum

Politiet intensiverer nå jakten på vedkommende som gjentatte ganger har sabotert vannforsyningen på Snarøya i Bærum kommune.

0

Helt siden 2009 har gjerningsmannen skrudd opp ventilene nede i vannkummer på Snarøya for å sabotere for kommunen. Totalt har det skjedd syv ganger. Den første hendelsen fant sted i 2009, men politiet mottok ikke en anmeldelse før i 2014.

Siden har politiet etterforsket saken, men de har fortsatt ikke klart å avsløre gjerningspersonen, som av politiet omtales som «vannmannen», skriver Dagbladet.

– Vi kan ikke være 100 prosent sikker, men alt tyder på at det er den samme mannen som står bak alle sabotasjene. Vedkommende slår alltid til mellom klokka tre og fem på natta, og bruker samme framgangsmåte hver gang. En hypotese er at dette er en person som har et dårlig forhold til Bærum kommune og vil ødelegge for kommunen, sier etterforskningleder Steinar Slotte til Dagbladet.

Politiet håper nå at noen kjenner igjen mannen på bildene og kan bidra med tips for å oppklare den spesielle saken.