Kjempeløft for lærlinger i Veidekke

0
Fra nye Munch-museet i Bjørvika.

– Vi har en målsetning om å få enda flere lærlinger til Veidekke, og gjennom mye godt arbeid det siste halvåret ser vi nå at vi har lykkes med det. For asfalt- og vei- og anleggsfagene alene ser vi en dobling fra årsskiftet frem til i dag, og forventer at det tallet kan øke ytterligere, sier lærlingansvarlig i Veidekke Industri, Robert Lien Myrholt.

Veidekke har i mange år jobbet målrettet og systematisk med lærlingordningen, og har gjennom flere rekrutteringskampanjer vist frem mulighetene i bygg og anlegg. Prognoser viser at Norge kan komme til å mangle 90.000 fagarbeidere i 2030, og som en av landets største lærlingbedrifter tar Veidekke en aktiv rolle for å få det tallet ned.

– Vi bruker mye tid på skolebesøk for å fortelle om mulighetene innen bygg- og anlegg, og de tre siste årene har vi sett en positiv tendens i søkertallene til bygg- og anleggsteknikk, sier Asle Hermansen, lærlingansvarlig i Veidekke Entreprenør.

Les mer om lærlingordningen i Veidekke