Anne Stine Johnsson fra Nye Veier kunne fortelle om det store og omfattende veiprosjektet hun leder, som er E39 fra Kristiansand til Ålgård på Jæren. Presentasjonen til Anne Stine blir kjørt på nytt klokken 1300.  

VA Tour er rullet igang

Godt besøkt åpningsdag med spennende foredrag har satt et positivt preg på årets VA-Tour. Arrangementet har til sammen et tyvetalls utstillere som viser veien til framtidens VA-anlegg.

0

Startpunktet for årets VA Tour var en frokostservering ved Clarion Hotell Air på Sola flyplass utenfor Stavanger, der et tyvetalls utstillere allerede sto klare til å ta imot besøkende til arrangementet.

– Vi lurte litt på hvor mange morgenfugler det er der ute, siden vi strekker arrangementet så tidlig på’n. Alt tyder på at VA-Norge er aktivt allerede tidlig på morgenkvisten, og noen besøkende ser ut til å ta turen innom før arbeid, mens andre stikker innom litt lenger ut på morgenen, forteller Alf Rune Holterbakken fra Norsk Wavin, en av utstillerne på VA Tour.

Klokken 0900 var første foredrag igang, der utbyggingssjef Anne Stine Johnsson fra Nye Veier kunne fortelle om det store og omfattende veiprosjektet hun leder, som er E39 fra Kristiansand til Ålgård på Jæren. Presentasjonen til Anne Stine blir kjørt på nytt klokken 1300.  

Et tyvetalls utstillere står til rådighet for de besøkende.

Et annet spennende foredrag holdes parallellt av Henrik Lunde Grimstad fra Fokus Software, der temaet er 3D prosjektering av VA fra prosjektering til ferdige beskrivelser. Målet med 3D prosjektering er naturligvis bedre kontroll og når arbeidet kobles direkte til endelige beskrivelser oppnås høy effektivitet. 

Den tredje foredragholderen er Powel, som forteller om hvordan man skal kunne effektivisere arbeidsdagen ved å ha VA-data tilgjengelig ute i felt. Dette er naturligvis rettet mot kommuner og er et verktøy som er til stor hjelp når man driver arbeider, lekkasjesøking FDV osv. Dette foredraget holdes av Arnstein Holthe og Frode Sandøy fra Powel.

– Vi ser at mange entreprenører kjenner sin besøkelsestid, og en rekke kommuner er representert, vi er fornøyd med besøket så langt, og ser fram til å fullføre denne dagen, og rulle videre til Bergen sier Holterbakken. Dagen på Sola avsluttes kl 1600. 

VA Tour Norge 2018 arrangeres på følgende steder:
Stavanger, 13. mars, Clarion Hotel Air
Bergen, 15. mars, Quality Edvard Grieg
Oslo, 20. mars, X Meeting Point (tidl. Exporama, Hellerudsletta)
Trondheim, 22. mars, Scandic Lerkendal

Det er gratis å besøke VA Tour Norge og registrering finner sted på www.vatour.no