Combiflex DN150 i sammenstilt og eksplodert framstilling

Innva lanserer nytt modulbasert Combiarmatur

Innva lanserer er nytt modulbasert Combiarmatur for rørdimensjoner fra DN 80 til DN 200. Det nye Hawle armaturet heter Combiflex Junior og er allerede godt mottatt i ventilmarkedet.

0

Det nye modulbaserte kombiarmaturet er for rørdimensjoner fra DN 80 til DN 200. Så med Combiflex Junior og Combiflex Senior dekker man dermed alle dimensjoner fra DN 80 til DN 400. Både Junior og Senior er testet og godkjent ihht. VA-Miljøblad 112, forteller produktsjef for Combiflex, Rune Borgen Karang.

Rune Borgen Karang viser nyheten

Kompakt og fleksibel

Den modulbaserte løsningen er bygd på en solid ramme i bunnen med et Combikryss i midten og et valgfritt antall E2 ventiler i ønskede dimensjoner montert på krysset. Alle delene er montert til rammen. Det kompakte og fleksible designet fører til at armaturet er svært plassbesparende og enkelt å installere.

Combiflex Senior dekker dimensjonene DN 250 til 400 og Combiflex Junior dekker dimensjonene DN 80 til DN 200.
– Det er spennende å få lov til å lansere et nytt produkt med Hawle kvalitet. Med E2 ventiler, Duplex i spindel og 10 års produktgaranti.

– Vi har hatt stor pågang siden november og nå som forankringstesten er gjennomført på både Combiflex Senior og Junior, vil nok denne etterspørselen bare øke, forteller Karang

Sikkerhet i høysetet

Når mannskapet arbeider i en kum under fullt trykk, må sikkerheten være optimal og produktene må inneha høy kvalitet. Hawle har satt sikkerhetshensyn først i utviklingen av Combiflex. Senterkryssets plassering gjør at armaturet ikke beveger seg, på tross av eventuelle utskiftninger av ventilene under fullt trykk. I tillegg til dette, er alle ventilene sikret med to festebolter i bunnen, som igjen er festet til rammen.

– Dette er en ekstra sikkerhet for at ventilen ikke kun er basert på en enkel anordning.  Hele Combiflex-systemet er bygd slik at alle delene er festet til en hovedramme slik at ingen enkeltkomponenter er uten sikring, forteller Karang.

Fremtiden er modulær 

– I fremtiden kommer det kun til å være modulære armaturer. Grunnen til det er at man kan gå ned på kumstørrelser med mindre deler og derfor rimelig kumløsninger.  I tillegg har man muligheten til å skifte dimensjoner på armaturet uten dyre oppgravinger. Med Combiflex kan montøren helt enkelt fjerne det gamle, for så å montere sammen Combiflexen i eksisterende kum uten dyre omkostninger. Dette er helt klart en stor fordel, fortsetter Karang.

Begge combiarmaturene er testet i henhold til VA-Miljøblad 112.

Les om Combiflex Junior og se video av Hawle Combiflex her.