Audun Solberg og Tor-Erik Hansen fra Spydeberg kommune tok veien til Hellerudsletta for å ta VA-nyhetene i øyensyn og se etter godbitene til sitt neste prosjekt.

VA-Tour: Nærkontakt av tredje grad

I går landet den høykonsentrerte VA-utstillingen rett nord for hovedstaden og i morgen gjenoppstår den i Trondheim. VA-Tour er en slankere og enklere utstilling med fokus på faglig og teknisk innhold. Utstillere og besøkende roser opplegget opp i skyene og håper på en gjentakelse av suksessen.

0

VA-Tour bærer i seg de gamle dyder som fortsatt gjelder innen det kommunale univers. Ingen underholdning eller artister som trekkplaster. Ingen kjendiser som springer i veien eller høye smørbrød som skygger for det faglige. Her er det enkel bevertning og direkte kontakt med leverandører som kan sine produkter. Her kan man ta og kjenne på de tekniske innretningene og få svar med en gang. Og alt tyder på at formelen er helt helt riktig. Det tyder i hvert fall oppslutningen på VA-Tourens tredje stoppested på.

Ingvild Rydland og Stine Marie Kaste Naas hadde spørsmål til Frank Tenden fra Krohne.


Godt fremmøte

Alle de 19 utstillerne melder da også om godt frammøte av både kommunefolk og konsulenter.
– Vi får gode spørsmål og føler at de besøkende tar seg god tid. Dette er en fin arena for å snakke direkte med folk om løsninger og muligheter, sier Frank Tenden hos Krohne, som  har fått besøk av to prosjektledere fra Porsgrunn kommune til sin stand. Temaet er vannmåler og kontroll med væskestrømmer.

Det samme sier Audun Solberg og Tor-Erik Hansen fra Spydeberg kommune, som også har tatt veien til Hellerudsletta for å ta VA-nyhetene i øyensyn og se etter godbitene til sitt neste prosjekt.
– Spydeberg kommune har høye ambisjoner og mange planer, og siden alt vi foretar oss krever gode innkjøp er det fint å kunne ta turen hit. Her er det lave terskler og personlig kontakt, det setter vi pris på, istemmer de to.
 
Tomas Løhren fra Skedsmo kommune vil finne ut hva John-Erik Langås fra VPI har å by på.

God tid

Nettopp at de besøkende tar seg god tid og gjerne kommer tilbake med flere spørsmål under dagen er det mange av utstillerne  som har registrert.
– Dette er slik vi vil møte kundene, og det er også slike besøkende vi ønsker oss. Derfor er det greit at det er mindre ståhei og underholdning. Fordelen er også at man gjerne får hilse på folk som man kanskje ikke råker borti ellers, sier en fornøyd Kjetil Myhra fra AVK i Sandefjord. Myhra har hatt stort utbytte av VA-Tour for sin del og ser fram til å ta turen til nord for Dovre, der det hele har sin finale i Trondheim.
– Dette er opprinnelig en svensk formel, som har fungert veldig bra hos broderfolket. Vi bruker de samme arrangørene her i landet for å sikre en effektiv gjennomføring. Det er felles transport av hele messen i to vogntog, og arrangementet bærer preg av en felles innsats og felles mål, der vi ønsker å skape best mulig kontakt mellom kunder, konsulenter og leverandører, sier Bjarne Haugland ved VVP, som er initiativtaker og arrangør for VA-Tour.

Tre rådgivere fra Sweco stiller spørsmål om ventiler til Roar Tidemansen hos AVK

God bredde

En annen som har tatt turen til VA-Tour er Tomas Løhren fra Skedsmo kommune, som vi finner i prat med John Erik Langås fra Vestfold Plastindustri.

– Her kan jeg ta runden og snakke med flere leverandører av tankløsnigner, her er de alle sammen, og mye handler om å skaffe seg kjennskap til hva som er å få tak i på markedet, sier Løhren.
Bjarne Haugland ved VVP er godt fornøyd med frammøte og særlig kvaliteten på de som kommer.

Ieva Halvorsen fra Focus Software hadde mange interesserte til sin stand

– Vi har fått de nysgjerrige til å komme, det er vi fornøyd med. Neste gang skal vi kanskje  finne på noe ekstra for entreprenørene. Vi ønsker å nå hele VA-spekteret, fra kontor til grøft, men det er klart at det ikke passer for alle, men det må vi leve med. Det eneste vi har fått av kritikk er at vi ikke reiser lenger nord. Vi vet jo godt at det er dyktige folk der oppe, og at det skjer spennende ting i den nordlige landsdelen. Våre trivelige sjåfører er også gira på å se mer av Norge. Vi må sette oss ned og se hvordan vi skal kunne oppfylle ønsket fra VA i nord nest gang, sier Haugland.

Utstiller og medlem av styringsgruppen Geir Kåre Kroken fra Furnes og Bjarne Haugland fra VVP er fornøyd med både frammøte og gjennomføring.