Stig Rune Dybwik, Bjørn Sigurd Hansen, Regine Aagård og Thom Nilsen tok hjem bestevannspremien.

Norges beste drikkevann er kåret

Vannkilden er næringsfattig, dyp og omringet av fjellterreng, med lite avrenning fra omgivelsene. UV-rensing er eneste tiltak før drikkevannet går ut til abonnentene. Vannet tappes på Skrova, etter 8 kilometer i sjøledning av PE.

0

Under Miljø & Teknikk-messa på Lillestrøm i går ble det delt ut to priser for drikkevann. To debutanter gikk til topps i årets kåring. Konkurransen er blitt arrangert siden 2001 og arrangeres hvert tredje år. Det er Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF) som står for opplegget.

God vannkilde

– Lavt fargetall i en god vannkilde ved siden av godt håndverk gjorde oss til årets vinnere, sier leder for vann og avløp i Vågan kommune, Stig Rune Dybwik, som mottok prisen for beste overflatevann på vegne av Brettesnes vannverk til VANytt.
Vannkilden er næringsfattig, dyp og omringet av fjellterreng, med lite avrenning fra omgivelsene. UV-rensing er eneste tiltak før drikkevannet går ut til abonnentene. Vannet tappes på Skrova, etter 8 kilometer i sjøledning av PE.
– Vi tar prisen på nytt om tre år, sier Thom Nilsen til VANytt.
Enhetsleder for vann og avløp i Sirdal kommune, Frank Haughom tok imot prisen for beste grunnvann, på vegne av Tonstad vannverk i Sirdal.

Mange glass

Juryen, bestående av juryleder Johan Nilsen, Lasse Fredriksen i Eurofins, Sigrun Dahl i Rambøll, Kirsten Våge i Skaun kommune, la som vanlig vekt på smak, lukt og farge under utvelgelsen av de 18 vannverkene som gikk til finalen etter kvalifisering i ni regioner rundt om i landet. Juryen har dermed smakt på vann godt over hundre vannverk.
Juryleder Johan Nilsen har vært med landet rundt og smakt på vann fra 126 vannverk før dagens finale. Det er godt vann i Norge, slo han fast under finalen på Lillestrøm i ettermiddag. Det finnes ca. 1950 vannverk i Norge. Det var en enstemmig jury som kom fram til vinnerne i de to klassene, der vannprøvene ble blindtestet.