Rask universalkobling blir enklere og enda mer skånsom

Ved sammenkobling av vannrør under trykk i ulike dimensjoner og materialer er det kjekt å kunne gripe til en enkel og hurtig løsning. Hymax Grip fra Krausz har nettopp denne anvendelsen som siktemål. Andre generasjon er ankommet, med større bredde i utvalget. Både monteringen og gripeløsningen er utviklet enda et hakk.

0

Etter fire år i markedet har universalkoblingen Hymax Grip for mange blitt en sikker og hurtig løsning når rør av ulike dimensjoner og materialer skal kobles sammen. Ikke minst når det står om tid.

Koblingen er enkel å få på plass og har det smarte patentet at den bruker selve vanntrykket til å legge enda mer press på pakningen, slik at man får en hydraulisk funksjon som alltid blir tett.

Modellutvalget for Hymax Grip universal kobling spenner helt fra 80 mm til 362 mm utvendig diameter, der hver modell har et stort toleranseområde for utvendig dimensjon ved at pakningen er 2-delt.

– Den nye generasjonen har en ny radial stramming som er mer skånsom. Man får en jevn stramming rundt hele røret, slik at man ikke risikerer å skrape bort et eventuelt beskyttelseslag på røret, slikt det ofte finnes på duktile rør. Hymax Grip er blitt enda mer enkel, siden fleste dimensjonene er også utstyrt med kun en innstrammingsbolt, forklarer Martin Rud ved AVK, som har for anledningen av lanseringen av de nye modellene har invitert bransjefolk til Olavsgaard den 5. november for å vise fram produktutvalget.

Hit kommer også representanter fra produsenten Krausz, som AVK har samarbeidet med i flere tiår.

– Det eneste du i hovedsak trenger å gjøre ved bruk av Hymax Grip er å runde av spissenden når du bruker rør helt på maksgrensen, og huske på å sentrere røret når du bruker den på et rør som ligger på minimumsgrensen av det anbefalte dimensjonsområdet, forklarer Rud.

For å kunne gjøre raske reparasjoner ved eventuelle brudd på drikkevannsnettet har stadig flere kommuner og entreprenører et aldri så lite utvalg av Hymax Grip liggende på hyllene, nettopp i tilfelle brudd og behov for raske tiltak..

– Det er jo en blanding av gammelt og nytt som ligger i bakken mange steder. Det er ikke alltid øret du møter i grøfta stemmer helt med tegningene, da er det kjekt å ha litt slingringsmonn, slik at du slipper flere turer til grossisten på samme dag, forteller Rud.

– Det eneste man trenger er en momentnøkkel. Selve strammebolten sitter også øverst på koblingen, slik at man kan skru ovenfra og dermed om ønskelig slipper å måtte stå nede i grøfta for å få skikkelig armslag, sier Rud.

Fordi Hymax Grip er enkel å montere brukes den ofte også som setningsledd utenfor kummer der det er krav om det, siden koblingen kan ta opp en dynamsik avvinkling på inntil pluss minus fire grader, altså totalt 8 grader.

– Hymax Grip finnes i dag i alle mulige utforminger, vi viser fram et stort utvalg løsninger på Olavsgaard den 5. november klokka 1230, det er bare å stikke innom, vi har allerede mer enn 25 påmeldte, det blir et effektivt og praktisk seminar, like effektivt som Hymax Grip, sier Martin Rud ved AVK.