Tre nye muffefittings og en blindflens – med gjengefrie uttak

Nye produkter i Supa Lock  serien  med gjengefrie anboringer uten inngrep i selve røret: Levetiden til anboringen blir dermed den samme som for røret. Muffene kan også leveres som strekkfaste.

0

Innen vannforsyning lanseres stadig flere gjengefrie løsninger. Dagens krav er gjerne100-150 års levetid, nettet bygges stadig ut og med ujevne mellomrom er det også behov for modifikasjoner.

I forhold til både levetid og montering er gjengefrie løsninger mer og mer foretrukket, dette i tillegg til fleksibiliteten gjør at senere modifikasjoner og utbygging blir enklere . I bransjen finnes det allerede et utvalg gjengefrie løsninger, og AVK har med jevne mellomrom utvidet sitt produktsortiment her .

I januar i år lanserte blant annet også AVK et muffe T-rør og et skjøtestykke, og allerede nå kommer man med en ny serie muffefittings.

– Vi snakker her gjerne om nedgravde anboringer. Disse er et klassisk svakt punkt i vannforsyningen. Når man skal legge nytt rør eller koble seg på i ettertid betyr det ofte at man gjør et inngrep. Man må bryte en barriere som gjerne endrer materialets korrosjonsegenskaper og kanskje styrke . Resultatet er derfor at man risikerer å svekke selve røret. Siden det ofte er snakk om ubeskyttede gjenge,  får man dessuten et ekstra svakt punkt. Om man har håp om å modifisere på dette i etterkant vil man ofte oppleve utfordringer da  gjengede duktile løsninger ofte er utsatt for korrosjon. Montering av gjengede deler kan også være tidskrevende og mer komplisert, sier Ketil Myhra ved AVK, som nå lanserer tre nye muffefittings og en blindflens, alle med gjengefrie uttak, i Supa Lock utførelse. 

Supa Lock serien koplingsprogram er etterhvert blitt en stor familie av «byggeklosser» for vannforsyningen, og består blant annet av forskjellige ventiler, anboringsklammer og en mengde fittings.

– Jo flere muligheter man har desto enklere blir det å designe og bygge vannforsyningen optimalt og etter eget ønske. Det er naturligvis med stolthet vi nå lanserer en ny tyton muffe/spiss, PVC muffe/spiss og PVC dobbelmuffe til vårt utvalg, og alle har to Supa Lock™ uttak. Muffene kan også leveres i strekkfast utførelse. I tillegg lanser vi også blindflens med ett Supa Lock™ uttak. Det gir et helt korrosjonsfritt punkt for uttak av vann til for eksempel manifold og stikkledning. Eller om man kun ønsker et ytterligere drens/servicepunkt.  De fleste er dessuten klar over at Supa Lock produktene ikke krever kum, de er også designet for nedgraving, forklarer forteller Myhra.

Tegninger på de nye produktene er implementert i Novapoint og Vardak produktbibliotek. 3D tegninger kan også lastes ned fra AVKs nettside. AVK Supa Lock™ er et patentert gjengefritt koplingsprogram bestående av en rekke ulike anboringsklammer, ventiler og fittings med en rask to-stegs montering uten gjenger og bruk av verktøy.