Petter Marthinsen viser fram den minste modellen

Ny millimeterpumpe i lommeformat

Mange ønsker seg mindre, kompakte proffpumper som kan fjerne vann helt ned på millimeternivå. Som et svar på kundenes ønsker lanserer KSB i år en ny generasjon dreneringspumper med integrert flottørbryter og med en diameter helt ned til 15,5 cm. 

0

I begynnelsen av mai i år lanserte KSB Group en ny generasjonen nedsenkbare gråvannspumper kalt AmaDrainer 3. Modellene har ifølge produsenten vært testet ut over lengre tid og er ment til å møte proffmarkedet behov, selv om prisene ligger godt innenfor det private nivået. Den minste modellen med diameter 15,5 cm vil trolig ligge på et par tusen kroner eks mva.

Den minste modellen trekker 1,9 ampere

– Med høyere tempo og mer allsidige oppgaver i anleggsbransjen er en pumpe som dette noe de fleste håndverkere kan ha nytte av. Det trenger ikke være et uhell for at AmaDrainer skal gjøre nytte. Den kan brukes overalt og er vårt svar på ønsket om et design som er mer kompakt. Hvem har vel ikke lengtet etter en liten pumpe som lett å håndtere. Disse pumpene er hendige og veier i praksis ingenting, sier Petter Marius Marthinsen hos KSB.

Den kompakte designet, integrerte flottørbryteren og en diameter på ikke mer enn 155 mm gjør pumpeserien egnet for trange rom som for eksempel små brønner. Maksimal løftehøyde er 11,3 meter.

– De nedsenkbare dykkpumpene er svært robuste og gir høy driftssikkerhet. Alle fire størrelsene er designet for kontinuerlig drift ved en væsketemperatur på opptil 70 ° C og kort til og med opptil 90 ° C.

Petter peker på det integrerte lavtvanns inntaket.

Et utvalg modeller

– Ved å fjerne sugedekeselet kan de to mindre pumpestørrelsene oppnå gjenværende vannivåer så lave som 2 mm. Hvis man beholder dekselet og lager et par hull får man også en pumpe som skaper sirkulasjon innenfor dekselet. De større pumpestørrelsene er preget av frie passasjer på opptil 35 mm, slik at de også kan transportere grovt stoff som finnes i avløpsvannet, sier Marthinsen.

For aggressivt avløpsvann og andre væsker som håndteres, er en spesiell variant tilgjengelig for alle størrelser.

AmaDrainer 2021 Enkel å betjene

– Alle pumpesettene har et plasthus av høy kvalitet. De er lave i vekt og svært korrosjonsbestandige. En motor med kjølekappe tillater drift selv når motoren ikke er nedsenket. I tillegg kommer AmaDrainer 3 med integrert motorvern. Pumpen er utstyrt med en 10 meter lang strømkabel som standard, og gir mulighet for mer fleksibel håndtering, påpeker Marthinsen.

De nye nedsenkbare gråvannspumpene er bygget for allsidig i bruk. De kan brukes til drenering av sjakter og kjellerrom samt for å trekke ut vann fra magasiner og elver, for nøddrenering og andre bruksområder som drenering utenfor kjelleretrapp og underjordiske passasjer.

– Pumpene leveres klare til å plugges inn, noe som muliggjør rask installasjon og igangkjøring. Her er det plug and pump, avslutter Petter Marius Marthinsen hos KSB.

Ved å ta av bunndekselet på de minste modellene vil pumpa suge helt ned til 2 mm vannivå