Interesserte besøkende på messen fra Kristiansand kommune i fjor.

VA Messene vokser videre

Det er allerede flere utstillere og flere påmeldte enn noen gang til årets vandremesse innnenfor VA bransjen. Formelen er den gode gamle: Fire byer får besøk av landets ledende leverandører som vil vise fram varene. Det blir tid til å slå av en fagprat med både de lokale representantene og de tekniske tungvekterne hos leverandør. Fagseminarene har både regional og nasjonal relevans.

0
Terje Røising hos VA og VVS produsentene VVP er årets messegeneral

VA Messene har blitt en populært møtested og et solid kontaktpunkt for kommunene i en bransje som fortsatt er å regne som en hyggelig storfamilie av solide fagfolk.

Start på sørlandet

Som i fjor blir første stopp for VA Messene i Kristiansand, og det forventes at sørlendingene vil kjenne sin besøkelsestid.

Det er i år historisk rekord i antall utstillere og flere påmeldte enn noen gang til årets vandrermesse for VA bransjen!

– Vi har fått med flere utstillere enn i fjor og det meldes om betydelig interesse. Vi har store forventninger til årets messe, og regner som før med at kommunefolk og rådgivere fra de fire regionene vil benytte anledningen til ta og føle på ting og få nærkontakt sine faste kontakter. Personlig kontakt og samtaler er en forutsetning for godt samarbeid og innovasjon. Selv i den digitale tidsalder er det ingenting som slår personlig møte, det gir innsikt og bygger tillitt, sier messegeneral Terje Røising til VANytt.

Sterk målgruppe

Det forventes dermed samme høye engasjement som har preget alle messene, som har blitt en tradisjon.

– De som kommer til VA Messen seiser seg å være brukere eller planleggere, og begge er absolutte målgrupper for utstillerne. Erfaring viser at de besøkende så absolutt er beslutningstakere, enten på et praktisk eller et teoretisk plan. Vi ser fram til å høre de gode samtalene om produkter og det å prøve nye løsninger, forteller Røising.

Nettopp det kortreiste konseptet har falt i smak. Ved at messene reiser rundt til de fire regionene kan de besøkende få kontakt og faglig påfyll uten å måtte bruke flere dager og overnattinger.

– Vi vet det er en hektisk hverdag og det er høye krav til dagens kommunefolk. På VA Messen får de innen kort avstand en mulighet til å få med seg absolutt hele bredden av leverandører. De møter alle ferdig samlet. Det er et gedigent grønt grep ingen andre bransjer har klart å få til, så dette er vi stolte av. Vi har i år lagt vekt på å tilby både frokost, lunsj og middag, sånn at de besøkende kan være effektive. Vi vet at det jobbes for fullt der ute og håper dette vil fungere like godt som sist, sier Røising.

Regionale

De fire messene vil dermed være tilpasset hver enkelt region, men fagstoff som det går an å relatere seg til. I tillegg vil det nye vannsenteret for VA-infrastruktur på Ås fortelle om sine planer.

– Vi har også fått med oss Norsk Vann på laget, de jobber utortrødent for å gi bransjen gode rammebetingelser og kompetanse på en rekke områder, sier Røising. 

Under forrige messer meldte flere av utstillerne at aktiviteten de siste årene har vært noe dempet av covid-situasjonen.

– Bransjen er heldigvis åpnet for fullt igjen. Nå ser vi fram til å oppleve god gammeldags VA-stemning, der det som trolig er samfunnets viktigste funksjoner igjen skal få et fritt spillerom, avslutter messegeneral Terje Røising.

Link til messa