Byråd Ingrid Nergaard Fjeldstad, Magnar Sekse, etatsdirektør i Bergen Vann og Anne Berit Storheim, seksjonsleder Park i Bymiljøetaten delte ut drikkevannsflasker i den nydelige maisolen. Bilde: Trude Haugen

Drikkevannet på plass for sesongen

Kirsebærtrærne blomstrer og bergenserne har så smått fått smake på sol og sommer. Det betyr også at drikkevannspostene er på plass for sesongen.

0
Ingrid Nergaard Fjeldstad fyller opp flasken sin med vann fra drikkevannsposten i Byparken. Bilde: Trude Haugen

Nylig kunne byråd for klima, miljø og byutvikling Ingrid Nergaard Fjeldstad erklære sommersesongen for åpnet. I hvert fall med tanke på drikkevannspostene. Seks forskjellige steder rundt i Bergen sentrum kan nå bergensere og tilreisende fylle vannflaskene sine med deilig, trygt og gratis drikkevann.

Sammen med blant andre Magnar Sekse, etatsdirektør for Bergen Vann, og Anne Berit Storheim, seksjonsleder Park i Bymiljøetaten, markerte hun dette med å dele ut vannflasker til forbipasserende som tok seg en lunsjtur i Byparken. 

Tilgang på rent vann er helt grunnleggende for liv og helse, også for bergensere.

-Dette er et supert tilbud for både bergensere og turister. Her kan alle fylle opp flasker de allerede har, så miljøvennlig er det også, sier Ingrid Nergaard Fjeldstad, byråd for  klima, miljø og utvikling.

Gratis vann

Totalt seks vannposter er plassert i Bergen sentrum. Ny av året er den i søndre del av Byparken: 

  • Bryggen
  • Fisketorget
  • Byparken ved Festplassen
  • Vågsallmenningen
  • Marken
  • Byparken ved Olav Kyrre-statuen

Gratis, trygt og rent bergensvann vil være tilgjengelig fra disse gjennom hele sommerhalvåret. Vi håper dette kan bidra til at flere gjenbruker flaskene sine og at vi med det forbruker færre plastflasker.

-En liter vann fra oss koster under 2 øre å produsere! Vi leverer vann av høy kvalitet, noe bergenserne gir tilbakemelding på at de setter pris på, sier Magnar Sekse, etatsdirektør i Bergen Vann.

Sentralt plassert

I tillegg til de seks  som er plassert rundt i sentrumskjernen, vil alle bydeler få minst en drikkevannspost sentralt plassert hos seg innen utgangen av 2024. Disse vil bli plassert i tilknytning til nye lekeplasser, gatetun, parker og lignende. – Dette arbeidet er vi godt i gang med, og  de blir plassert ut etter hvert som de forskjellige anleggene ferdigstilles, sier Anne Berit Storheim, seksjonsleder Park i Bymiljøetaten.

Ungdommelig initiativ

Vannpostene var i sin tid et initiativ fra Ungdommens bystyre, som sendte ballen videre til byrådsavdelingen for Byutvikling. Høsten 2017 fikk Bymiljøetaten sammen med Bergen Vann (tidligere Vann- og avløpsetaten) i oppdrag å utrede plassering og praktiske løsninger.

Bymiljøetaten står for drift, vedlikehold og renhold av vannpostene, mens Bergen Vann leverer  det deilige og friske Bergensvannet i kranene. 

Tekst: Trude Haugen/Bymiljøsidene til Bergen Kommune