Ahlsell kjøper Lindqvist

Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Lindqvist AS.
Selskapet leverer verktøy og forbruksmateriell til håndverkere og industri på
Vestlandet, og har i tillegg spesialistkompetanse innen bor og skjæreutstyr.
Selskapet har 10 ansatte med en omsetning på 55 millioner i 2022.

0

Oppkjøpet er en viktig del av Ahlsells satsing i regionen ifølge en pressemelding.

— Lindqvist  leverer et bredt sortiment av elektroverktøy, håndverktøy, festemateriell og forbruksmateriell, som også er satsingsområder i Ahlsell. Deres spesialistkompetanse, servicetilbud og produktutvalg på bor og skjæreutstyr innebærer i tillegg en styrking av Ahlsells totale kompetanse og tilbud. Vi gleder oss til å få 10 nye kollegaer med unik fagkompetanse med på laget, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell.

Gjensidig gevinst

Ahlsell ønsker gjennom oppkjøpet å kunne levere høykvalitetsprodukter og tjenester som oppfyller kundenes behov.

– Gjennom oppkjøpet av Lindqvist er vi i stand til å utvide vårt sortiment og tilby et bredere spekter av produkter og løsninger til våre kunder. Dette vil gi dem en betydelig merverdi og enda enklere innkjøpsprosess. Spesielt for våre bygg- og industrikunder vil Lindqvists totaltilbud være attraktivt. Ved å kombinere styrken og kompetansen til begge selskapene, kan vi nå tilby et enda mer omfattende produktutvalg og en enda bedre kundeopplevelse, sier regionssjef Per Helge Thorsen i Ahlsell.

– For oss er Ahlsells unike logistikkløsninger og brede sortiment av avgjørende betydning. Gjennom oppkjøpet får kundene våre nå «alt under ett tak» sier Gunnar Skjolddal, daglig leder i Lindqvist. Spesielt gleder vi oss til å gi kundene våre tilgang til Ahlsells enorme portefølje av arbeidsklær og verneutstyr som passer som hånd i hanske med produktene våre. Vi vet at dette oppkjøpet vil gi et stort løft for kundene våre, legger han til.<

Verksted og sliperi 

Ahlsell og Lindqvist deler en felles visjon om å skape mer bærekraftige løsninger innenfor sine fagfelt.

– Lindqvist har eget verksted og sliperi som gir kundene muligheten til å forlenge levetiden til produktene de kjøper. Ved å kombinere deres ekspertise på dette området med Ahlsells allerede sterke bærekraftinitiativer, vil vi kunne tilby kundene våre enda mer miljøvennlige og kostnadseffektive løsninger, akkurat slik vi liker det, avslutter Hansesætre.

Lindqvist har sine røtter helt tilbake til 1890-tallet, og startet en liten revolusjon da Norges første maskin for skjøting av båndsagblader ble hentet hjem fra USA i 1950-årene. I dag har selskapet kompetanse og ressurser til å levere det meste av verktøy og forbruksmateriell til håndverkere og industri. Selskapet består av 10 medarbeidere med spisskompetanse innen ulike felt, og hadde i 2022 en omsetning på 55 millioner. Lindqvist AS drifter både butikk, lager, kontor, nettbutikk og verksted fra Fjøsangerveien.

Ahlsell Norge er del av et internasjonalt konsern som omsetter for rundt 50 mrd SEK, med om lag 7 500 ansatte fordelt på 244 butikker og 4 sentrallagre. I Norge har man et lagerført sortiment med 55 000 artikler, samt butikker og salgskontorer på 50 steder. Ahlsell Norge omsetter for ca 8 mrd NOK, og har 1 300 ansatte.