Daglig leder i Hallingplast Sverre Tragethon takker alle som har hjulpet selskapet de siste dagene

Enorm innsats fra ansatte

Enorm innsats fra ansatte sikrer at Hallingplast starter opp produksjonen igjen.
Hallingplast starter i dag opp produksjonen etter å ha vært hardt rammet av ekstremværet «Hans».

0

Ekstremværet «Hans» skapte store utfordringer for plastrørprodusenten Hallingplast. Tirsdag ble alle ansatte evakuert fra selskapets produksjonsanlegg som ligger i Ål kommune i Hallingdal.

– Stå-på-viljen til våre ansatte har vært formidabel. Det gjør at vi allerede nå er i gang med produksjonen igjen, sier daglig leder i Hallingplast, Sverre Tragethon.

Han forteller at en mindre gruppe medarbeidere besøkte fabrikken på onsdag for å kartlegge omfanget av skadene og arbeidet som måtte gjøres for å få i gang produksjonen igjen.

– Vannmassene hadde flyttet rundt på lagrede rør og trengt inn bygningsmassen. Men siden torsdag har femti ansatte stått på. Det gjør at vi nå kan starte opp igjen produksjonen, fortsetter lederen for den norske familiebedriften.

Han legger til at alle produkter vaskes og inspiseres nøye for å sikre at alt er i orden med plastrørene.

– Jeg vil takke alle ansatte som har stått på i en krevende situasjon. Veier har vært stengt, og flere har haiket, syklet og tilbudt hverandre husly for å kunne bidra i arbeidet, sier Tragethon.

Han legger til at også lokale krefter som entreprenører og ansatte i kommunen har vært behjelpelige. Leverandører og samarbeidspartnere har strukket seg langt for å hjelpe situasjonen. Også selskapets konkurrenter har tilbudt lån av reservedeler og utstyr.

– Vi har fått en enorm støtte fra mange hold som nå sikrer at vi kan starte opp produksjon og leveranser igjen. Fire lastebiler lastes ferdig i dag og vil være klare for utsendelse mandag, og vi forventer at store deler av lagerbeholdningen vil være klar for transport etter helgen. Planen er å laste ytterligere fem til seks lastebiler førstkommende mandag, avslutter Tragethon.

Fabrikken er arbeidsplass for 100 ansatte. 

Om Hallingplast:

Hallingplast er en av Nordens største og mest moderne produsenter av rørsystemer i plast. Bedriften er en heleid norsk familiebedrift, lokalisert i Hallingdal. Spennvidden på produktene er stor, med hovedvekt på rør til vann- og avløp, olje- og gass, merder til fiskeoppdrettsnæringen, spesialrør til bensinstasjoner og ferdig vektede rør til undervannsledninger.