Uponor spisser aktiviteten innen VA. f.v. Bjørn Arve Sømhovd, Rune Bergenhus, Kenneth Gjenga og Malin Tørhaug Jensen

Uponor Infra utvider og spesialiserer

Uponor Infra er en bedrift i vekst som de senere årene har hatt fokus på en stadig bredere produktportefølje. Konsernet har ønsket å gå dypere inn i enkelte produktområder – spesielt overvannshåndtering. Dette har resultert i behov for å utvide virksomheten.

0

Det er et stadig sterkere behov i markedet for spesielle løsninger for å håndtere overvann og store vannmengder. Dette har blitt svært tydelig etter uværet Hans, som har resultert i store ødeleggelser. Når det nå skal bygges opp igjen, så er det særdeles viktig å benytte løsninger som er tilpasset fremtidens ekstremvær. 

Uponor Infra har den siste tiden økt sin satsning på overvannsløsninger – et område de kaller Uponor Stormwise. Med dette ønsker bedriften å gjøre overvannshåndtering enklere for kunder og samarbeidspartnere. Dette forteller Bjørn Arve Sømhovd, daglig leder i Uponor Infra.  

Spesialområde overvann

– Uponor Infras satsning på overvannsløsninger, med Kenneth Gjenga som produktspesialist, er et grep for å hjelpe markedet med å finne de rette produktløsninger. Han vil være tilgjengelig som en ressursperson for konsulenter, kommuner og entreprenører. Ta gjerne direkte kontakt med ham for å diskutere utfordringer og løsninger, sier Sømhovd.

Kenneth Gjenga har lang erfaring innenfor bransjen, og har jobbet med salg i 16 år. I 2015 ble han ansatt i Uponor Infra. Etter å ha jobbet som distriktsleder for Østlandet i åtte år, startet han i år i den nye rollen som produktspesialist for overvannssystemer. Gjenga forteller at han trives svært godt med de nye utfordringene:

–  Jeg setter stor pris på muligheten til å utvikle meg internt i bedriften, og synes det er spennende å jobbe enda mer mot konsulenter, kommuner og entreprenører enn tidligere. Dessuten synes jeg det er kult at Uponor nå satser sterkere på overvannshåndtering. Vi har mange spennende muligheter og er ikke bundet til et fast sortiment når det kommer til overvannsløsninger. Det er gøy å sitte i en posisjon der man kan være med på å videreutvikle produkter sammen med kundene, sier Gjenga.

Ny distriktsleder for Østlandet

Rune Bergenhus ble i februar ansatt som distriktsleder for Østlandet i Uponor Infra, etter Kenneth Gjenga sitt rollebytte. Rune har jobbet i bransjen i over 25 år – først som rørlegger, og de siste årene som selger. Den tekniske delen med rør og deler er dermed noe han kjenner ut og inn. Rune forteller at han stortrives med å reise rundt og hjelpe kunder ved å finne løsningene de trenger – men at han har savnet et tettere samarbeid med kollegaer. Dette var spesielt viktig da han skulle bytte jobb:

– Noe av det som gjør Uponor til en attraktiv arbeidsplass for meg, er bedriftens gode salgsapparat. Vi er et lite team som jobber tett sammen og har jevnlige salgsmøter. Slik har jeg aldri hatt mulighet til å jobbe tidligere. Det hjelper selvfølgelig også at dette er en gjeng med svært hyggelige folk, sier Bergenhus.

Utvider med markedskoordinator

Uponor-konsernet har jobbet med å revitalisere markedsapparatet sitt, og som konsekvens av dette har det vært behov for å forsterke de lokale markedsressursene. Etter å ha ansatt Malin Tørhaug Jensen som lokal markedskoordinator, har Uponor Infra nå kapasitet til å utføre sitt markedsarbeid lokalt i Norge. Dette har lenge vært etterspurt av bedriftens kunder.

Malin har bakgrunn innen markedsføring, med erfaring fra en rekke ulike bransjer. Før hun i mai startet hos Uponor Infra, jobbet hun som tekstforfatter i markedsføringsbyrå. Med sin varierte kompetanse håper hun å være et nyttig tilskudd i Infra-gjengen:

– Jeg ønsket meg en variert jobb der jeg kunne bruke flere av ferdighetene mine, og det har jeg så absolutt fått i Uponor. Det er spennende og gøy å ha ansvar for både den strategiske og operative delen av markedsføringen vår. Jeg håper og tror at jeg bidrar til å løfte markedsarbeidet til nye høyder, selvfølgelig med god faglig støtte fra mine dyktige kollegaer, sier Jensen.